Barnabi Džojs i Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH, CHRISTOPHE PETIT TESSON

U trenutku kada je najbolji teniser sveta deportovan iz Australije, zamenik premijera te države Barnabi Džojs kaže da savezna Vlada ne može ništa da uradi kako bi ućutkala antivaksere iz svojih redova, a poslanici koji podržavaju Vladu, poput Džordža Kristensena i Aleksa Antića nastavlju da šire poruke protiv vakcinacije.

„Imamo antivaksere koji su naši državljani. Šta mi možemo da uradimo? Koliko god Hok želeo, mi ne možemo da pošaljemo nijednog političara u Srbiju“, rekao je zamenik premijera Australije.

Pročitajte još:

Uz to, gotovo svi opozicioni političari stali su na stranu Đokovića, a i sam Aleks Antić je javno branio Đokovića, rekavši da ne razume kako je to najbolji teniser sveta pretnja za bilo koga u Australiji.

Zamenik premijera dodao je i da antivakseri iz njegovih redova nisu toliko opasni jer nemaju uticaj kakav ima srpski teniser, piše SMH.

Sam premijer Australije  – Skot Morison dao je izjavu koja potvrđuje da australijski sistem ima dvostruke aršine, rekavši da građani te države imaju pravo da izraze svoje stavove, ali da će ljudi koji dolaze iz inostranstva morati da poštuju pravila koja važe u Australiji.

Podsetimo, Novak Đoković deportovan je nedavno iz Australije, gde je trebalo da učestvuje na Australijan Openu. Njegova viza je ukinuta i on je danas sleteo u Beograd, gde će se porodicom provesti naredni period.

Najbolji teniser sveta je nakon deportacije poručio da je razočaran, kao i da se neće oglašavati u javnosti, zbog velikog skandala koji mu je priređen u zemlji u kojoj je osvojio devet Grend slem turnira.

BONUS VIDEO: Snimci Novaka Đokovića u avionu i na dolaznom terminalu Aerodroma Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar