Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl navodno nisu konsultovali kraljicu Elizabetu II kada su birali ime za svoju ćerku Lilibet, tvrdi za BBC jedan izvor iz Bakingemske palate.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, izvor blizak Hariju i Megan rekao da je princ razgovarao sa kraljicom pre rođenja njegove ćerke – i da je „pomenuo“ to ime, međutim, izvor iz Palate tvrdi da to nije bilo tako. U najnovijoj izjavi, izvor blizak Hariju naglašava da par ne bi koristio to ime da kraljica nije izrazila svoju podršku.

„Vojvoda je razgovarao sa porodicom pre objavljivanja imena, a njegova baka je zapravo bila prvi član porodice kojeg je pozvao. Tokom tog razgovora, podelio je želju da ćerku nazove Lilibet u njenu čast. Da nije podržala, oni ne bi koristili to ime“, izjavio je izvor blizak Hariju.

Međutim, iz Bakingemeske palate se mogu čuti drugačije informacije.

Par je svoju ćerku nazvao po kraljici Elizabeti II, tačnije po njenom privatnom porodičnom nadimku (tako su je oslovljavali i deda i muž). Ovaj nadimak je nastao kada je kraljica bila još dete i nije mogla pravilno da izgovori svoje ime.

Kraljica upoznala bebu?

Hari i Megan navodno su upoznali svoju ćerku sa kraljicom Elizabetom II. Izvori magazina „Pipl“ tvrde da je kraljica Elizabeta navodno upoznala novog člana porodice preko video poziva. Nikakve zvanične potvrde iz Bakingemske palate o ovom događaju nije bilo, tako za sada sve ostaje na nivou spekulacija.

 

Elizabeta II pozvala Harija na ručak?

Britanski mediji su takođe pisali da je Elizabeta II ponudila svom unuku princu Hariju ruku pomirenja. Navodno je pozvala unuka na ručak kada bude došao u Veliku Britaniju u julu ove godine. Još uvek nije zvanično poznato da li će Hari zaista doći u Britaniju da prisustvuje otkrivanju statue u čast svoje pokojne majke princeze Dajane.

Lilibet (još) nije princeza

Iako su Hari i Megan napustili kraljevsku porodicu i svoje dužnosti, princ Hari i njegova deca ostaju i dalje u liniji nasleđivanja za britanski presto. Lilibet biće osma u redu za britanski tron, odmah iza svog brata Arčija i oca princa Harija.

Lilibet nema titulu princeze, isto kao što njen brat nema titilu princa, ali se očekuje da će se to promeniti kada umre kraljica Elizabeta i princ Čarls nasledi presto. Mala Lilibet je peto unuče princa Čarlsa.

Ona ima pravo da koristi tutilu Lejdi, ali će verovatno koristiti jednostavniju verziju Mis, po željama Harija i Megan, piše Dejli mejl. Mali Arči ima pravo da koristi jednu od očevih titula ili da ga jednostavno oslovljavaju sa Lord Arči.

Mediji su pisali da su Hari i Megan odlučili da njihova deca neće imati titule, kako bi mogli da žive normalnijim životom. Hari i Megan su svojevreno rekli da će imati samo dvoje dece, a to isto su ponovili i prilikom intervjua sa Oprom Vinfri.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar