Kijev, Ukrajina Foto: EPA-EFE/VADYM SARAKHAN

Rusija je sprovela noćni napad bespilotnim letelicama na Kijev, saopštile su jutros ukrajinske vlasti uoči početka samita NATO-a u Litvaniji na kojem će tema biti podrška Ukrajini.

„Neprijatelj je napao Kijev iz vazduha po drugi put ovog meseca“, saopštila je ukrajinska vojska i dodala da je napad naneo manju štetu.

Kijev, Ukrajina Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Akcija je izvedena bespilotnim letelicama iranske proizvodnje Šahed koje su krenule sa juga, verovatno sa područja Krasnodara u Rusiji.

Ukrajinska vojska je navela da su letelice uništene, dok je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su ostaci dronova pronađeni na području Kijeva.

Pročitajte još...

„Oštećeni su prozori i neke pomoćne zgrade“, dodalo je ministarstvo.

Turska je u ponedeljak pristala na članstvo Švedske u NATO-u i to će omogućiti Alijansi da pokaže jedinstvo na početku samita u Viljnusu, usredsređenog na podršku Ukrajini, gotovo 18 meseci od početka ruske ofanzive.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji se očekuje na samitu, pozvao je nedavno zapadne zemlje da upute „jasan signal“ o izgledima njegove zemlje za članstvo u NATO-u.

BONUS VIDEO Ukrajinski dron u akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar