Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U više gradova Republike Srpske večeras će na trgovima biti organizovan doček pravoslavne Nove godine. Osim Srpske, u ponoć će Novu godinu dočekati, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar.

Banjalučani će Novu godinu dočekati uz folklor i etno muziku Danice Crnogorčević i Pavline Radovanović iz Orahovca, hor „Jedinstvo“ i grupu „Dar“.

Veliki broj građana Bijeljine pravoslavnu Novu godinu dočekaće na otvorenom, a planiran je nastup OK benda, dok će u Istočnom Sarajevu koncert održati pevač narodne muzike Dejan Matić.

Doček Nove godine po Juliijanskom kalendaru biće održan i u Doboju i Trebinju.

U pravoslavnim hramovima u ponoć će biti služeni molebni za uspešnu i blagoslovenu Novu godinu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je večeras čestitku svima koji Novu godinu slave po julijanksom kalendaru.

„Želim da 2022. godina svima donese zdravlje, radost, blagostanje, kao i ličnu i porodičnu sreću „, istakao je Dodik u čestitki i ukazao na potrebu očuvanja svoje istorije i tradicije, prenosi RTRS.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

BONUS VIDEO: Beograd na vodi – Novogodišnji vatromet

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar