Makedonija Skoplje vakcina vakcinacija
Vakcinacija u Skoplju Foto:Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

U Severnoj Makedoniji policijski čas od sutra će počinjati dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vreme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kako se navodi u saopštenju, policijski čas će umesto u 21.00 počinjati u 23.00 sat i trajati kao i do sada do 5.00 sati narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni delovi, uz poštovanje postojećih mera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i predlog Komisije za zarazne bolesti da svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju (karantin) zbog sprečavanja širenja novih sojeva kovida.

Kafićima i restoranima u Severnoj Makedoniji od 28. aprila je, posle tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim delovima do 20.30, dok je početak „policijskog časa“ pomeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Severnoj Makedoniji je uvedeno 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar