Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković negirao je danas da se Srbija meša u lokalne izbore u Nikšiću i ocenio da je evidentno da je u Crnoj Gori postao "unosan sport" za sve okriviti Srbiju.

Pročitajte još:

On je rekao da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i da je samo interesuju prava Srba u tim državama, pa i u Crnoj Gori.

„Naravno da se Beograd ne meša u izbore u Nikšiću. Ne pada nam na pamet“, rekao je šef srpske diplomatije.

On je naveo da 28,3 odsto stanovništva Crne Gore čine Srbi.

„U Severnoj Makedoniji je 25,15 odsto Albanaca. Pogledajte njihova prava u Severnoj Makedoniji i prava Srba u Crnoj Gori“, rekao je Selaković.

Govoreći o sutrašnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država Metjuom Palmerom, Selaković je rekao da ne očekuje „ništa epohalno“.

„Gospodin Palmer se decenijama bavi pitanjem Zapadnog Balkana i dobar je poznavalac prilika. Bio je plan da dodje sa Lajčakom, ali nije mogao zbog ograničenja putovanja pripadnicima američke administarcije. Logično je da do ovih razgovora dolazi nakon razgovora sa izabranim predstavnicima vlasti u Prištini“, naveo je Selaković.

Upitan da li dolazak Palmera ukazuje na ubrzanje u dijalogu sa Kosovom i da li očekuje pritiske, Selaković je rekao da je očekivano da će Srbija biti pod pritiskom i da to nije ništa novo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar