Sergei Shefir Foto:Handout / AFP / Profimedia

Sergej Šefir, glavni pomoćnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je da je današnji pokušaj atentata na njega zamišljen s ciljem da se uplaši ukrajinsko rukovodstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je ovde reč o zastrašivanju“, izjavio Šefir na zajedničkoj konferenciji za novinare sa policijom i ukrajinskim ministrom unutrašnjih poslova Denisom Monastirskim, a prenosi agencija Rojters.

„Mislim da ovo neće uplašiti predsednika“, dodao je savetnik predsednik.

Ukrajinski ministar Monastirski je poručio da vlasti ispituju da li su inostrane specijalne službe bile umešane u pokušaj atentata na Šefira.

Ranije danas je došlo do pucnjave iz automatskog oružja na automobil u kojem je bio Šefir, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je za taj incident rekao da je to možda bila poruka namenjena njemu.

Zelenski je izjavio da ne zna ko stoji iza pokušaja ubistva njegovog pomoćnika, ali da bi to mogle biti domaće ili strane „sile“.

„Ko stoji iza ovoga, iskreno, ne znam. Ko su te sile? Mogu biti unutrašnje, a možda i spoljne. Uputiti „pozdrav“ meni preko pucnjeva iz šume na automobil mog prijatelja je slabost“, poručio je Zelenski.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar