Foto:Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia; Profimedia.rs

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je za britanski Dejli mejl da ruski predsednik Vladimir Putin koristi dvojnike koji su bili na plastičnim operacijama.

Budanov je u intervjuu za Dejli mejl kazao da je ukrajinska vlada vrlo zbunjena stalnim vojnim greškama Rusije tokom invazije te da se zato mnogi pitaju donosi li Putin još uvek ključne odluke.

„Bez obzira na to koliko je loš, Putin nije bio idiot. Ruski plan ne sledi nikakvu logiku. Veliko je pitanje postoji li pravi Putin još uvek“, rekao je šef ukrajinskih obaveštajaca uz tvrdnju da su njegovi ljudi otkrili dvojnike korišćene da zamene Putina u posebnim prilikama.

Tri Putinova dvojnika

Budanov, koji je ujedno i general, kaže da je upotreba dvojnika sada uobičajena praksa, prenosi Index.hr.

Foto:profimedia.rs

„Konkretno znamo za tri osobe koje se stalno pojavljuju, no ne znamo koliko ih je tačno. Svi su bili na plastičnim operacijama kako bi izgledali jednako. Ono što ih odaje jeste visina, a to se vidi na slikama i snimkama. Takođe, vide se razlike u gestikulacijama, govoru tela i ušnim resama jer one su jedinstvene za svaku osobu“, kaže obaveštajac.

Budanov smatra da su u Moskvi promene neizbežne i da je Putinova smena u interesu „celog civilizovanog sveta“. Ruski državni mediji Budanova povezuju s tajnim operacijama na Krimu jer je bivši operativac specijalnih snaga koji je kasnije imenovan za šefa vojne obaveštajne službe.

Foto:Gavriil Grigorov/Kremlin Pool; Alexei Alexandrov; AP; Rodrigo Abd; AP; Vadim Belikov; AP; Leo Correa; Ap

„Rusi me zvanično nazivaju neprijateljem broj jedan“, rekao je za Dejli mejl.

Budanov je i pre govorio da Putin koristi dvojnike. Na leto je za Njuzivik izjavio da je Putin koristio dvojnike prilikom javnih pojavljivanja kako bi sakrio zdravstvene probleme.

„Slika ušiju je drugačija“, komentarisao je tada Budanov fotografiju sastanka Putina i turskog predsednika Erdogana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imamo tajne operativce u Rusiji“

Budanov je za Dejli mejl priznao da Ukrajina ima tajne operativce u Rusiji te da je većina njihovih aktivnosti usmerena na Čečensku Republiku koju vodi Ramzan Kadirov. Prošle nedelje je kijevski parlament priznao Čečeniju kao okupirano područje.

Budanov je uveren da će Ukrajina dobiti rat, ali i da će Putin biti prisiljen otići s vlasti.

„Ovaj sukob će promeniti budući oblik Rusije“, kazao je.

BONUS VIDEO:Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar