Novi dan, nova Skaj prepiska, novi skandal. Kako je nedavno najavio bivši crnogorski premijer Dritan Abazović - "spremite kokice, šta će se sve sa Skaja saznati". Ovog puta, saznalo se da je uhapšeni bezbednjak Petar Lazović praktično uživo izveštavao odbeglog šefa kavačkog klana Radoja Zvicera o proslavi rođenja unuka Mila Đukanovića. Lazović je slavlju prisustvovao sa ocem Zoranom, a bivšeg predsednika Crne Gore, u Skaju poznatog kao Lomi, uhapšeni policajac naziva "šefom".

Kako su objavile podgoričke Vijesti, neposredno nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2020. godine, na kojima je Đukanović izgubio vlast, organizovana je proslava rođenja njegovog unuka.

Na proslavi samo „krem de la krem“ – sada uhapšeni bezbednjak Petar Lazović koji je optužen da je radio za Zvicera, njegov otac Zoran Lazović, čovek koji je godinama u samom vrhu crnogorske policije, a na vezi – „Komita“ ili Zvicer.

Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Šef dobio unuka“, šalje Lazović 3. oktobra 2020. Radoju Zviceru. „Šef“ je u ovom slučaju Milo Đukanović, tada aktuelni, sada bivši predsednik Crne Gore.

On i nagašava šefu kavčana da ga je pohvalio pred Đukanovićem, ali i prenosi atmosferu, navodeći da se Milo „veseli i pije“.

Još bitnije, „Lomi kralj neće dati državu bez muke“, kaže Lazović Zviceru.

„Kažem pred svima Komita (nadimak Zvicera na Skaju) je brat pravi, a šef kaže – postoje li jos komite? Ja kažem verujte nikad jače nisu bile i ako nismo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću. Šapuće nešto sa Z (Zoran Lazović), muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi kralj, veli nećemo je dat bez muke velike, na državu misli“.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC; privatna arhiva

Između ostalog, šef kavačkog klana koji je u bekstvu dobija i fotografije sa proslave, na kojima se vide Đukanović i stariji Lazović u prisnom razgovoru, a potom i stola za kojim sede.

Ovo je prvi put da se Milo Đukanović u Skaj prepiskama pominje kao „šef“, ali nije njegovo premijerno pojavljivanje u porukama koje razmenjuju kriminalci i korumpirani policajci.

Skupljanje glasova za Lomija

U delovima Skaj poruka koje su pre nekoliko meseci objavile „Vijesti“, otkriveno je da je pet dana pre izbora u avgustu 2020. godine, Zvicer Lazoviću i Ljubu Miloviću, takođe policajcu koji je sarađivao sa kavačkim klanom, a sada je u bekstvu, šalje spisak sigurnih glasača u zatvoru i van njega.

Ljubo Milović, u pomenutim porukama, predlaže da spiskove Zoran Lazović odnese Lomiju, odnosno Milu Đukanoviću.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

„Neka svi naprave spisak familija, porodica, drugova, prijatelja, poći ću ja sa Juniorom (Petar Lazović) kod Zorana i reć’ šta imamo. Sve redom neka popišu. Jer bi svi bili kontra da ti kažeš. Ima tu kijamet ljudi, i reć’ će Zoran Lomiju”, napisao je odbegli Milović.

„Svaki će glasat što mu rečem“, odgovara Radoje Zvicer.

Petar Lazović je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica, kao i protiv odbeglog Ljuba Milovića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lomi, Milo, šef, predsednik, sa druge strane, nije ni ispitan zbog navoda drugih optuženih u Skaj prepiskama.

Naprotiv, tehnički je u penziji nakon poraza na predsedničkim izborima 2023. godine, na kojima je pobedio kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Ubrzo se povukao i sa čela Demokratske partije socijalista (DPS), koju je predvodio 30 godina. Prema fotografijama i snimcima sa društvenih mreža, čini se da uživa u penzionerskim danima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar