Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA,EPA/NINA PROMMER,/Newscom / Newscom / Profimedia

Verovatno ne postoji osoba koja se od bar jednom nije zapitala kako će se Melinda i Bil Gejts podeliti nakon razvoda. Ono što mnoge takođe zanima jeste to da li će ovaj razvod koštati više od 38 milijardi dolara i time prestići Bezosev razvod od Mekenzi i postati najskuplji na svetu.

Pročitajte još:

Bogatstvo Bila Gejtsa početkom 2021. godine procenjeno je na oko 130 milijardi dolara, ali nije samo novac u pitanju. Gejts poseduje neke zaista spektakularne stvari, pa nema sumnje da će ovaj razvod biti jedan od onih o kojem će tek biti pisano i pričano, bar kada je u pitanju podela imovine.

Koji su još razvodi na spisku najskupljih i medijski najispraćenijih?

Džef Bezos i Mekenzi Bezos

Mnogi su ostali u šoku kada je 2019. godine prvi čovek Amazona i najbogatiji čovek na svetu na Tviteru objavio kako se nakon 25 godina rastaje od supruge Mekenzi. Kao razlog raskida dugogodišnje ljubavi navodi se vanbračna afera s televizijskom voditeljkom Loren Sančez koja je još uvek zvanično u braku s holivudskim mogulom i lovcem na talente Patrikom Vajtselom.

Mekenzi je od ovog razvoda dobila 38 milijardi američkih dolara, što je čini trećom najbogatijom ženom na svetu. S druge strane, Bezos je ipak ostao najbogatiji čovek na svetu.

Njih dvoje su se upoznali kada je Mekenzi radila kao Bezosov pomoćnik u D.E. Savu 1992. Izlazili su tri meseca, venčali se i preselili Vašington 1994. godine. Njihov razvod je zvanično najskuplji u istoriji, a u braku su odgojili četvoro dece.

Rupert Mardok i Ana Maria Torv

Pozamašno je koštao i razvod medijskog maga Ruperta Mardoka i njegove druge po redu supruge novinarke Ane Marie Torv.

Oni su bili su u braku 31 godinu. Imaju troje dece. Ipak, ovaj par nije mogao da se usaglasi oko Mardokovog penzionisanja i povlačenja iz sveta biznisa, pa su se prijateljski razveli 1998. godine. Detalji o razvodu nisu objavljeni, ali Torvova je navodno dobila 1.7 milijardu dolara i 110 miliona američkih dolara u gotovini. Samo sedamnaest dana nakon razvoda, Mardok je oženio Vendi Deng, dok je Anna Torv stupila u brak sa Vilijamom Manom šest meseci kasnije.

Tajger Vuds i Elin Nordegren

Tajger Vuds profesionalni igrač golfa razveo se od Elin Nordegren nakon šest godina braka, a vrednost razvoda procenjena je na 710 miliona američkih dolara.

Ova procena je nezvanična, a jedino što se sa sigurnošću može zaključiti jeste to da je Nordegren zadržala porodični dom u Vindermereu, na Floridi, dok je Vuds zadržao kompaniju Jupiter i kuću koju su kupili i počeli da renoviraju 2007. godine. Razvodu je, navodno, doprinelo Vudsovo loše ponašanje i česte prevare. On je čak nakon razvoda na svojoj veb stranici objavio priznanje „grešaka“ i „ličnih grehova“ i izvinio se.

Majkl Džordan i Huanita Vanoj

Džordan je bio glavna vest u decembru 2006. godine kada se razvodio od prve supruge Huanite Vanoj, kojoj je morao da isplati neverovatnih 168 miliona dolara! U to vreme, to je bila najskuplja brakorazvodna parnica neke poznate ličnosti. Majkl i Huanita su bili u braku od 1989. godine, imaju troje dece, i 2002. su bili na ivici razvoda, predali su papire, ali su odustali. Do 2006. godine.

Song Jang- ki i Song Hi-kio

Razvod južnokorejskih zvezda Song Jang-kija i Song Hie-kio (poznat i kao par SongSong) jedan je od najpoznatijih razvoda u Aziji. Iako bivši par nije podelio imovinu ni novac, oboje poseduju imovinu vrednu 86,5 miliona američkih dolara. Takođe su među najplaćenijim južnokorejskim poznatim ličnostima, bez sumnje zahvaljujući popularnosti drame u kojoj su zajedno glumili, Potomci sunca, što ih je dodatno učvrstilo u status super zvezde u Aziji.

Song Jang-ki ima vilu vrednu 2,2 miliona američkih dolara, dok Song Hi-kio ima tri nekretnine u vrednosti oko 17,8 američkih dolara. Letnikovac bivšeg para u Itaevonu vredeo je 8,6 miliona američkih dolara.

Čej Tej Van i Rou Sou Jang

Mediji su ga nazvali „razvodom veka“, a Čej Tej Vana, predsednika SK Grupe i direktora muzeja umetnosti, koštao je oko 1,6 milijardi američkih dolara. Ovo je oko 42,3 odsto udela u SK Holdinga Lo, trećem po veličini u Južnoj Koreji. Njih dvoje potiču iz vrlo dobrostojećih porodica, Čei je naslednik SK Grupe, dok je Roh ćerka bivšeg generala vojske koji je postao predsednik.

Harison Ford i Melisa Metison

Supruga glumca poznatog po ulozi Indijane Džons, Melisa Metison izjavila je da „ne želi više da bude u braku sa samom sobom jer njega nikad nema“ i 2001. podnela tužbu za razvod. Pokazalo se da joj je lako da se rastane od supruga, ali mnogo teže od njegovih miliona, pa je postupak trajao pune tri godine i proglašen je jednim od najskupljih holivudskih razvoda. Melisa je vansudskom nagodbom dobila 90 miliona dolara i nepoznati procenat zarade od svih Fordovih filmova koje će on snimiti do punoletstva dece.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare