Aleksej Navaljni Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Saveznici opozicionog političara Alekseja Navaljnog danas su poručili da će izaći na proteste ispred zatvora gde kritičar Kremlja služi kaznu od dve i po godine zatvora, sve dok mu se ne ispune uslovi i ne pregleda ga njegov lekar.

POGLEDAJTE JOŠ:

Navaljni se žalio na akutan bol u leđima i nozi, usput optuživši zatvorsko osoblje da mu uskraćuju odgovarajuću medicinsku negu.  Navaljni služi kaznu u Kazneno-popravnom domu u regionu Vladimir.

On je optužio zatvorske čuvare da ga muče lišavanjem sna, navodi se u žalbi upućenoj ruskim bezbednosnim službama, objavljeno je danas na sajtu Navaljnog.

„Čuvari me lišavaju sna, to je faktički pribegavanje mučenju putem lišavanja sna“, napisao je Navaljni i dodao da ga oni noću bude osam puta.

Uprava Federalne kazneno-popravne službe (FSIN) za Vladimirsku oblast saopštila je da ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u zatvoru dobija svu neophodnu medicinsku pomoć.

„Osuđenom Navaljnom se pruža sva neophodna medicinska pomoć u skladu sa njegovim trenutnim medicinskim indikacijama“, navodi se u saopštenju. Takođe se dodaje da se uslovi boravka u zatvoru, organizovanje nadzora nad zatvorenicima, uključujući i Navaljnog, sprovode u skladu sa zakonom i primenjuju se na sve zatvorenike bez izuzetka.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar