Mirko Šarović
Mirko Šarović Foto: EPA/NED ALLEY

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da onaj ko ne podrži izmene tehničkog aspekta Izbornog zakona BiH podržava izbornu korupciju.

On je rekao da je glasanje test za sve političke stranke koji će pokazati da li će oni koji su se zaklinjali u unapređenje tehničkog aspekta izbora podržati izmene.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oni koji to ne budu podržali, znaćemo da podržavaju izbornu korupciju i zloupotrebu izborne volje građana“, kazao je Šarović posle sednice Predsedništva stranke.

Kako je saopšteno iz SDS-a, Predsedništvo stranke je danas razmatralo potencijalni dogovor o izmenama Izbornog zakona BiH i posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srpske, zakazanu za 1. februar.

„Ono što smo dobili od međunarodnih medijatora, Metjua Palmera i Evropske komisije, a tiče se aspekta izmena Izbornog zakona u pogledu tehničkih unapređenja za sprovođenje izbora, korak je napred i to je unapređenje u odnosu na dosadašnji Izborni zakon“, istakao Šarović.

Govoreći o posebnom skupštinskom zasedanju, na kome će se raspravljati o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, Šarović je ocenio da je to „vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti, jer organizatori sednice ni sami ne znaju šta će se na njoj dešavati“.

„Oni pozivaju Bakira Izetbegovića (SDA) i Dragana Čovića (HDZ BiH) u Narodnu skupštinu, što je pokazatelj da vlast pokušava da se izvuče iz situacije u koju je dovela čitavu Republiku Srpsku“, istakao je Šarović.

Nesnalaženje vlasti, dodao je, pokazatelj je da je politika opozicije u proteklim sedmicama bila ispravna.

„Vlast se zaglavila u sopstvenom neznanju i nema orjentir kuda dalje“, ocenio je Šarović, dodavši da će poslanici SDS-a učestvovati u radu te sednice.

Bonus video: Milanović brani Dodika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram