Foto:Tanjug/AP Photo

Vlada Kantona Sarajevo (KS) odlučila je danas na sednici da zatvori ugostiteljske objekte u KS i produži policijski čas od 21 sat do pet sati ujutru. Zbog alarmantne situacije Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS otvoriće još jedan Kovid terapijski punkt u Hadžićima, a uskoro se otvaranje punkta ovog tipa očekuje i u Ilijašu.

Nove epidemiološke mere u Kantonu Sarajevo stupiće na snagu sutra uveče.

Ranije večeras je objavljena i informacija Vlade KS da su Skupštini prosledili na razmatranje Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posledica i uštedama u Kantonu Sarajevo kako bi se obezbedile naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

Informacije o tome šta će tačno podrazumevati ova naknada i za koji period još nisu poznate, a očekuje se da Vlada KS obrazloži svoje odluke, piše portal klix.ba.

Zbog alarmantne situacije Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS otvoriće još jedan Kovid terapijski punkt u Hadžićima, a uskoro se otvaranje punkta ovog tipa očekuje i u Ilijašu.

Takođe počinje se radom i Kol centar za psihološko savetovalište i pomoć građanima koji imaju potrebu za ovom vrstom zdravstvene usluge koja je nastala kao posledica višemesečnog teškog stanja izazvanog pandemijom KOVID-19.

U Sarajevu su ogromni redovi ispred Kovid ambulante i drajv in punktova za testiranje na koronavirus. Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu tvrde da su svi kapaciteti popunjeni te da su lekari iscrpljeni. Nedostaje lekara i medicinskih sestara u većini zdravstvenih ustanova u gradu jer se deo medicinskih radnika zarazio pa su na bolovanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar