Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Krizni štab KS u saradnji sa JU Dom zdravlja KS otvoriće još jedan Kovid terapijski punkt u Hadžićima, a uskoro se otvaranje punkta ovog tipa očekuje i u Ilijašu, prenosi Radio Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar zdravstva KS prof.dr Haris Vranić za ovu namenu odobrio je upošljavanje potrebnog kadra, tačnije deset doktora opšte medicine, 30 medicinskih sestara, kao i 15 radnica na održavanju higijene.

Uz navedene konkretne poteze, a u cilju podizanja zdravstvene usluge na još veći nivo u teškim uslovima pandemije izazvane korona virusom, koordiniranom akcijom Ministarstva zdravstva KS, Kriznog štaba KS i JU Dom zdravlja KS biće otvorena još dva Drajv-in punkta za testiranje na KOVID-19 na teritorijama opština Ilidža i Vogošća.

Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Takođe počinje se radom i Kol centar za psihološko savetovalište i pomoć građanima koji imaju potrebu za ovom vrstom zdravstvene usluge koja je nastala kao posledica višemesečnog teškog stanja izazvanog pandemijom KOVID-19.

Objavljen novi Kovid izveštaj

J.U. Zavod za Javno zdravstvo Kantona Sarajevo objavio je bilten epidemiološke situacije u protekla 24 sata, prenosi Radio Sarajevo.

Podaci su i dalje poražavajući. Prema poslednjim informacijama, 689 osoba (juče bilo 824) je novozaraženo.

astrazeneka vakcina
Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Od ovog broja 446 osoba (juče bilo 501) je bilo u kontaktu sa zaraženim osobama, dakle porodični klasteri i kontakti ranije obolelih osoba. Broj izlečenih od koronavirusa u protekla 24 sata je 562 (juče bilo 537).

Evidentirano je 10 smrtnih slučajeva (juče je bilo devet umrlih). Urađena su 1978 testa na koronavirus.

Prema poslednjim podacima hospitalizovano je 695 osoba – kao i juče. Od toga na KCUS 514, a u Opštoj bolnici 181 osobe.

Foto:Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

Trenutno je na respirator priključeno 18 osoba (juče bilo 28), dok je iz hospitalizacije otpušteno 36 osoba (juče bilo 38).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar