Foto: EPA/ANTONIO BAT

Bivša pomoćnica načelnice Gradske kancelarije za imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba Ines Bravić je, iznoseći odbranu u aferi "Agram", porekla Uskokove optužbe da je umanjila razliku vrednosti zemljišta na štetu Grada Zagreba.

“Nisam kriva jer nisam učestvovala u dogovorima kojima bi se pogodovalo preduzećem Bramgrad, niti sam Gradu Zagrebu napravila štetu od 20 miliona kuna jer sam sve radila po zakonu“, kazala je Bravić u ponedeljak na zagrebačkom Županijskom sudu, piše Index.hr

Bravić je dodala da je Zagreb dobio uređeno zemljište u 4. zoni u zamenu za neuređeno zemljište u 2. zoni, a koje je tom zamenom pripalo preduzeću Bramgrad.

Prema Uskokovoj optužnici, bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nekadašnja načelnica sektora za pravne poslove u Sektoru za pravne poslove Grada Zagreba Koraljka Rožanković Uremović i Ines Bravić znali su da je vrednost zemljišta koju Grad Zagreb daje u zamenu znatno veća od Bramgradove ponude Gradu Zagrebu te da su time pogodovali Bramgradu.

Na pitanje čija je ideja bila zamena zemljišta između Grada Zagreba i Bramgrada, rekla je „isključivo gradonačelnikova“.

Bonus video: Aleksandar Stanković o relacijama Beograda i Zagreba, hrvatskom političkom loncu i Zoranu Kesiću

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar