Sajid Javid
Sajid Javid Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je danas bivšeg kancelara Sadžida Džavida za novog ministra zdravlja, nakon što je Met Henkok podneo ostavku zbog skandala.

POGLEDAJTE JOŠ:

Met Henkok danas je podneo ostavku nakon što je uslikan u zagrljaju sa svojom saradnicom Džin Koledejndželo. Britanska javnost je Henkoku zamerila preljubu, ali i kršenje važećih epidemioloških mera, jer je ostvario bliski kontakt sa nekim ko nije član porodice, koji je zabranjen zbog širenja delta soja koronavirusa.

Poljubac se navodno dogodio u hodniku ispred njegove kancelarije u sedištu Ministarstva zdravlja u Londonu, u maju ove godine, na dan lokalnih izbora u Velikoj Britaniji.

„Uvek budite na dva metra od ljudi s kojima ne živite“, upozorao je Henkok stanovništvo, a ubrzo i sam zanemario ovaj savet.

Sadžid Džavid je oženjen Laurom i ima četvoro dece. Njenovi roditelji su poreklom iz Pakistana stigli su u Veliku Britaniju 1961. godine. Diplomirao je ekonomiju i politiku na Univerzitetu Ekseter, da bi nakon toga našao posao u jednu banci u Njujorku.

Po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo izgradio je karijeru u Dojče banci, u kojoj je bio direktor izvršnog odbora.

Njega sada čeka veliki posao, obzirom na ponovno povećanje broja zaraženih u Velikoj Britaniji, usled pojave delta soja koronavirusa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar