Foto:George Cracknell Wright/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanski ministar zdravlja Met Henkok podneo je danas ostavku, nakon što su u javnost dospele fotografije na kojima se ljubi sa saradnicom u hodniku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Henkok je danas podneo svoju ostavku i obavestio premijera Borisa Džonsona. U obrazloženju ostavke Henkok je naveo da je njegova dužnost da prizna svim ljudima koji su toliko toga žrtvovali tokom pandemije da ih je izneverio.

Njega je prethodno kamera uhvatila u trenutku kada se strasno ljubio sa svojom pomoćnicom, dok je njegova ruka bila ispod njenog struka. Preljubnica sa snimka je Džin Koledejndželo koja je u martu prošle godine počela da radi kao njegova savetnica.

Poljubac se navodno dogodio u hodniku ispred njegove kancelarije u sedištu Ministarstva zdravlja u Londonu, u maju ove godine, na dan lokalnih izbora u Velikoj Britaniji.

Britanski mediji navode da je Henkok prvo dobro proverio da li je hodnik „čist“ pre nego što je zatvorio vrata kancelarije, oslanjajući se na njih da ih neko slučajno ne bi otvorio. „San“, koji je prvi objavio snimak iz Henkokove kancelarije, tvrdi da su svi zaposleni znali za njegovu aferu sa saradnicom.

On inače vodi vrlo slobodan žvot, iako je već 15 godina „srećno“ oženjen suprugom Martom, sa kojom ima troje dece.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare