Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sinoćnji pad letelice u Zagrebu u razgovoru za hrvatsku Novu TV komentarsiao je Ivan Selak, hrvatski vojni pilot u penziji.

Selak je i sam šokiran činjenicom da je letelica neopaženo proletela vazdušnim zemalja koje su članice NATO-a. I siguran je da će NATO uskoro objaviti da letelica nije bila neopažena, ali uveren je da to ipak nije tačno, piše Index.hr.

Pročitajte još:

„Nedopustivo je da objekat padne na glavni grad jedne članice NATO-a“

„NATO-ova zaštita vazdušnog prostora zemalja članica očigledno ne funkcionišu onako kako piše u papirima. Naravno da će oni objaviti saopštenje u kojem će pisati da su objekt svo vreme pratili, da su pretpostavili o kakvoj se tačno letelici radi i da nije reč o napadu i slično. Ali demantuje ih jedna činjenica. Taj je objekat pao na glavni grad jedne članice NATO-a. To je nedopustivo“, kaže Selak.

Iako još uvek nema dovoljno službenih informacija o tom objektu, najvjerojatnije ukrajinskom dronu, Selak pretpostavlja da je najvjerojatnije u Hrvatsku ušao iz mađarskog vazdušnog prostora.

„Ovo je bizarno i smešno, verovatno u NATO-u smišljaju odgovor“

Kako kaže Selak, s obzirom na to da je letelica stara, teško je poverovati u to da je ona „nevidljiva“, odnosno slabo vidljiva.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

„Ne mogu dapoverujem u to da nije primećen i praćen. Ali je baš došao do glavnog grada članice NATO-a i tu je pao. Ovo je stvarno bizarno i smešno. Verovatno sada vlada panika u NATO-ovoj kontroli leta i smišljaju odgovor“, kaže Selak.

BONUS VIDEO: Pad nepoznate letelice u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare