Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vanredno stanje u Severnoj Makedoniji zbog virusa korona od sutra će biti produženo za još 14 dana. Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da je odluku o tome doneo tokom dana da bi omogućio Vladi da se efikasno izbori sa situacijom.

Pendarovski je naveo da je produženje pritvora ne treba da se dovedi u korelaciju sa izbornim procesom, javili su makedonski mediji.

Vanredno stanje u Severnoj Makedoniji je uvedeno je 15. marta i ovo će biti treće produženje. U prva dva navrata vanredno stanje je produžavano za jedan mesec.

Akti Pendarovskog o uvođenju vanrednog stanja zbog epidemije virusa korona ostali su nepotvrđeni u parlamentu jer je poslanički sastav prethodno raspušten raspisivanjem vanrednih izbora za 12. april, ali su izbori odloženi do daljeg.


Po okončanju vanrednog stanja, ukoliko okolnosti sa virusom korona budu povoljne, očekuje se da izbori budu održani nakon 22 dana, a datum zvanično još nije utvrđen.

Prema najnovijim podacima Ministarstva za zdravstvo, u poslednja 24 časa registrovano je 35 slučajeva zaraženih kovidom-19, preminulo je pet lica, a oporavilo se 19.

Među preminulima je i beba iz Skoplja, čiji su roditelji zahtevali da se dete iz skopske Dečije klinike avionom transportuje za Švajcarsku. No, od posledica zaraze virusom korona i drugih teških oboljenja dete je preminulo u Švajcarskoj.

Od zvaničnog početka epidemije u Severnoj Makedoniji zaraženo je 2.164 ljudi, oporavilo se 1.535, preminulo je 131, a aktivnih slučajeva trenutno ima 498.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar