Valerij Gerasimov i Sergej Šojgu Foto: EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN

Zvaničnik kojeg je postavila Rusija u Ukrajini ismevao je moskovske generale i sugerisao da bi ministar odbrane trebao da se upuca zbog neuspeha u ratu, prenosi Skaj njuz.

Ovakav redak javni prekor najviših zvaničnika Kremlja dolazi usred uspešne ukrajinske kontraofanzive na jugu i istoku Ukrajine.

U video snimku, Kiril Stremusov, zamenik zvaničnika anektirane Hersonske regije, javno grdi „generale i ministre“ u Moskvi jer ne razumeju probleme na frontu.

„Zaista, mnogi kažu: da su oni bili ministri odbrane koji su dopustili takvo stanje stvari, mogli bi se kao oficiri upucaju“, rekao je Stremusov, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Takva javna i uvredljiva kritika Putinovih ljudi iz vrha vlasti izuzetno je retka u modernoj Rusiji. Ministar odbrane Sergej Šojgu, jedan od Putinovih najbližih saveznika, imenovan je na funkciju ministra 2012. godine.

Ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše ovakve izjave ruskih zvaničnika. Stremusov je svoju kritiku nadopunio rečima hvale za vojnike koji su do smrti branili svoju zemlju, suprotstavljajući njihovo herojstvo „nesposobnim vojnim vođama“ u Moskvi.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar