Pavel Antov Foto: : Not supplied / WillWest News / Profimedia

Prijatelj ruskog tajkuna koji je naizgled skočio u smrt sa krova hotela u Indiji, umro je od srčanog udara koji je povezan sa zloupotrebom droga i opijanjem, insistirao je šef lokalne policije.

Multimilioner Pavel Antov, poslanik proputinovske partije Jedinstvena Rusija, slavio je svoj predstojeći 66. rođendan u Rajagadi kada je u subotu pronađen kako leži mrtav u lokvi krvi ispred luksuznog hotela. Ali misteriozni pad dogodio se samo dva dana nakon što je njegov saputnik Vladimir Bidanov (61) preminuo u bolnici nakon što se iznenada razboleo.

„Proveravaju se svi mogući uglovi u vezi sa smrću dvoje ruskih državljana“, rekao je juče uveče novinskoj agenciji AFP šef regionalne policije Radžeš Pandit.

„Za sada se čini da je Antov slučajno pao sa hotelske terase“, rekao je on, pre nego što je dodao da je Bidanovljeva smrt verovatno uzrokovana opijanjem i mogućim predoziranjem drogom – iako indijske vlasti još uvek čekaju rezultate obdukcije.

Šef policije Pandit tvrdi da se Antov možda ubio skočivši sa krovne terase hotela Sai International u naletu tuge zbog smrti svog saputnika Bidanova.

„Verovatno je bio uznemiren smrću prijatelja i otišao je na terasu hotela i odatle verovatno pao u smrt“, rekao je šef policije.

Ruski generalni konzul u Kalkuti Aleksej Idamkin rekao je za TASS da je Antov „pao“ kroz prozor hotela, umesto da je pao ili skočio sa krova hotela.

„Pomno pratimo istragu i dobijamo sve informacije od policije“, rekao je diplomata.

Policija je saopštila da pregleda snimke sa nadzornih kamera, da ispituje hotelsko osoblje i da čeka konačne obdukcije, ali za sada nije bilo znakova loše igre. Oba tela su već kremirana.

Antov, poslanik u zakonodavnoj skupštini regiona Vladimir u blizini Moskve, naveden je kao najbogatiji izabrani zvaničnik u Rusiji u 2019. godini od strane Forbsa u Rusiji, nakon što je te godine zaradio zapanjujućih 130 miliona funti.

Zakonodavac se obogatio u mesnoj industriji, osnovavši preduzeće za preradu hrane „Vladimirski standard“. Antov je u junu kritikovao rat i vazdušne napade na Kijev kao ruski „teror“ koji je ranio ukrajinske civile.

Pavel Antov Foto: : Not supplied / WillWest News / Profimedia

On je istakao ruski raketni udar i rekao: „Devojčica je izvučena ispod ruševina, izgleda da je njen otac poginuo. Majku pokušavaju da izvuku dizalicom – zarobljena je ispod ploče. Iskreno govoreći, ovo je izuzetno teško nazvati drugačije nego terorom“.

Ali, on je brzo povukao komentar i uputio se srdačno izvinjenje, tvrdeći da je njegova objava na društvenim mrežama bila „nesrećni nesporazum“ i „tehnička greška“. On je insistirao da je „uvek podržavao predsednika“ i „iskreno“ podržavao ciljeve Putinove vojne operacije – ali su lokalni novinari to oštro osporili.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslanik je putovao sa pokojnim Bidanovim, kao i sa još dvojicom ruskih državljana, koje Tajms of Indija navodi kao Natalija Pansasenko (44) i njen suprug Mihail Turov (64).

Diplomata gospodin Idamkin je rekao: „Bila je četvoročlana turistička grupa koja je boravila u hotelu u Rajagadi. Prošlog četvrtka umro je Rus Vladimir B. Kako je saopštila policija, uzrok tome je srčani udar. U subotu je drugi Rus, poslanik u zakonodavnoj skupštini Vladimirske oblasti, Pavel Antov, ispao kroz prozor“.

Smrt Antova u hotelu Sai International potvrdio je potpredsednik Vladimirske zakonodavne skupštine Vjačeslav Kartuhin.

„Usled tragičnih okolnosti, preminuo je naš kolega, uspešni preduzetnik i filantrop Pavel Genrihovič Antov“, navodi se u njegovoj objavi. U ime poslanika frakcije Jedinstvene Rusije, izražavam duboko saučešće porodici i prijateljima“.

Pavel Antov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ali slučajevi Antova i Bidanova samo su poslednji u dugom nizu ruskih oligarha i poslovnih tajkuna koji su prerano okončani otkako je Vladimir Putin napao Ukrajinu 24. februara.

BONUS VIDEO: Evakuacija starijih iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar