Eksplozija u Sevastopolju Foto: Sevastopol Governor Mikhail Razvozhaev telegram channel via AP

Visoki ruski zvaničnik danas je rekao da je iznad anektiranog Krima oboren ukrajinski balistički projektil, javlja agencija Frans pres.

„Protivvazdušna odbrana je iznad Republike Krim oborila balistički projektil ispaljen iz ukrajinskog sistema Grom-2. Nema razaranja niti ljudskih žrtava“, rekao je za Telegram Sergej Aksionov, šef Krima, kojeg je postavila Moskva. Jedan od njegovih savetnika, Oleg Krjuškov kasnije je kazao da su, prema ažuriranim informacijama, oborene dve rakete Grom-2, no AFP podatke nije uspeo proveriti iz nezavisnih izvora, prenosi Index.hr.

Kako javlja ruska državna novinska agencija TASS, ovo je tek drugi put da su vlasti prijavile upotrebu ukrajinskih balističkih projektila Grom nad Krimom. Prvi izveštaj je stigao prošlog meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

Niz napada

Od leta 2022. Krim, koji je Moskva anektirala 2014., česta je meta napada dronovima. Krajem aprila zbog napada dronom buknuo je velik požar u skladištu nafte u Sevastopolju, matičnoj luci ruske crnomorske flote.

Najnovija informacija usledila je u trenutku kada je, u zadnjih nekoliko nedelja u Rusiji evidentirano sve više napada dronovima, kao i sabotaža, ponekad daleko od Ukrajine, no počionici nisu jasno identifikovani.

Kremlj odgovornim smatra Kijev, koji odgovornost negira. Istovremeno se spremaju velika ofanziva ukrajinskih oružanih snaga, ali i veliko slavlje u Rusiji 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom 1945. godine.

BONUS VIDEO: Pogled s desna u Srbiju: Građani veruju Vučiću, vole Putina, Sija i Orbana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar