Foto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia, HANNIBAL HANSCHKE/ANATOLY MALTSEV/CLEMENS BILAN/EPA-EFE, Shutterstock

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog rekao je da Kijev "apsolutno nije uključen" u napade na gasovod Severni tok i da nemaju podatake o tome šta se dogodilo nakon što je "Njujork tajms" objavio da američki obaveštajni podaci sugerišu da jenapad izvela proukrajinska grupa.

„Bez sumnje, Ukrajina apsolutno nije uključena u ekscese na gasovodima. To nema ni najmanjeg smisla“, rekao je Mihail Podoljak za Rojters.

Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia, HANNIBAL HANSCHKE/EPA-EFE, Danish Defence Command

Dodao je da Ukrajina nema podataka o tome ko je bio uključen u to, ali je poručio da bi možda trebalo kriviti ruske napore za destabilizaciju regiona.

Rusija: Ovo miriše na monstruozan zločin

U međuvremenu oglasila se Rusija i dogovorila na deo objavljenog članka u kojem piše da nema dokaza da je vlada u Kijevu bila povezana sa grupom koja bi mogla da bude iza napada.

Medijski izveštaji o napadima na gasovode Severni tok koordinirani su pokušaj da se skrene pažnje i Kremlj je zbunjen kako američki zvaničnici mogu da pretpostave bilo šta o napadima bez istrage, navodi se iz Kremlja.

“Očito je da autori napada žele da skrenu pažnju. Očito je reč o koordiniranom nabacivanju u medijima”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za državnu novinsku agenciju RIA.

“Kako američki zvaničnici mogu bilo šta pretpostaviti bez istrage?”, pita se Peskov.

Pročitajte još:

Peskov je također rekao da zemlje deoničari Severnog toka treba da insistiraju na hitnoj, transparentnoj istrazi.

“I dalje nam nije dopušteno da učestvujemo u istrazi. Tek pre nekoliko dana dobili smo obaveštenje o tome od Danaca i Šveđana”, rekao je Peskov.

„Ovo nije samo čudno. Miriše na monstruozan zločin“, dodao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar