Foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Rusija očekuje da će Antonio Gutereš, koji je ponovo izabran za generalnog sekretara UN, aktivno ojačati ulogu svetske organizacije u globalnim pitanjima, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Očekujemo da će tokom svog drugog petogodišnjeg mandata, Gutereš aktivno i nepristrasno služiti interesu jačanja uloge UN u globalnim pitanjima“, navodi se u saopštenju.

„Kao suosnivač UN i stalna članica Saveta bezbednosti, Rusija namerava da nastavi konstruktivnu saradnju sa svetskom organizacijom koja uživa univerzalni legitimitet i koja će ostati jedina platforma za nalaženje rešenja globalnih problema uz fer sagledavanje interesa svih zemalja članica“, dodalo je rusko ministarstvo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Generalna skupština Ujedinjenih nacija izabrala je ranije danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša na drugi petogodišnji mandat.

Taj mandat počinje 1. januara 2022. godine.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je 8. juna podržao Gutereša za drugi mandat na toj funkciji, čime je preporučio Generalnoj skupštini, koja ima 193 člana, da ga imenuje na još pet godina.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar