Foto:profimedia.rs

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno je prvi put posetio ratnu zonu u Ukrajini. Kremlj je objavio da je Putin 16. decembra posetio zajedničko sedište oružanih snaga uključenih u "specijalnu vojnu operaciju" (SVO) gde se održao sastanak pod visokim zapovedništvom ruske vojske.

Prema analizi Agencije, nezavisnog ruskog medija specijalizovanog za istraživačko novinarstvo, sastanak je održan u sedištu Južnog vojnog okruga koji se nalazi u Rostovu na Donu.

„Ako konkretno govorimo o poseti zoni specijalne vojne operacije, onda je, naravno, izuzetno važno da vrhovni zapovednik oružanih snaga nije samo čuo za situaciju i razgovarao o nečemu, nego je da je lično razgovarao sa svim zapovednicima i saslušao svakoga od njih“, rekao je poslanik u Dumi i bivši general-pukovnik Andrej Gurulev u radijskoj emisiji „Ful kontakt“ propagandiste Kremlja Vladmira Solovjova, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

Potparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za novine Rosijskaja Gazeta da je Putin bio u zoni SVO-a i razgovarao sa zapovednicima tamošnjih trupa.

Informacija da je Putin prvi put obišao ratnu zonu pojavila se isti dan kada su mediji objavili da je Vladimir Zelenski posetio Bahmut na prvoj liniji fronta.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar