Foto:printscreen/t.me/sakhalin_against_war /1090

Osuđeni masovni ubica iz regiona Sahalina na dalekom istoku Rusije, koji je pojeo jednu od svoje najmanje četiri žrtve, pušten je iz zatvora da se bori za rusku vojsku u Ukrajini.

Kako je prenela Novaja Gazeta, Denis Gorin, trenutno se nalazi u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život. Pre mesec dana, na internetu je objavljena Gorinova fotografija u vojnoj uniformi sa „Z“ obeležjima.

Gorin je 2003. godine osuđen na 10 godina zatvora sa strogim obezbeđenjem zbog ubistva i sakaćenja, ali je dobio prevremenu uslovnu slobodu zbog primernog ponašanja samo sedam godina nakon što je osuđen.

Pročitajte još...

Ponovo je ubio 2010. godine, skidajući meso sa leša svoje žrtve, nakon čega je to meso pojeo. Sledeće godine, Gorin je uz pomoć brata napao čoveka, prerezao mu grkljan i potom zakopao telo. U januaru 2012. braća Gorin su nasmrt izbola još jednu osobu, nakon čega je Denis Gorin uhapšen i osuđen na 22 godine zatvora.

Od početka rata u Ukrajini, ruske vlasti su redovno puštale silovatelje, ubice i one na izdržavanju kazne za još teže zločine, i to u zamenu za odlazak na front. U mnogim slučajevima, bivši osuđenici bivaju naknadno pomilovani nakon čega se slobodno vraćaju kući.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar