Sem Brinton Foto: Tasia Wells / Getty images / Profimedia

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena zaposlila je prvu nebinarnu osobu na rukovodećoj poziciji savezne vlade. Sem Brinton je sada biti zamenik pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike.

Brinton koji koristi zamenicu „oni“ kada govori o sebi, rekao je u postu na Linkedinu da veruje da će biti „prva rodno fluidna osoba u rukovodstvu vlade“.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ovoj ulozi radiću ono što sam oduvek sanjao, predvodeći napore da se reše nacionalni izazovi nuklearnog otpada. Učiniću sve što mogu da unesem inovativnu misao u ovu vladinu ulogu“, rekao je Brinton.

„Da, znam da neće biti lako. Da, shvatam da je ovo ogroman izazov. Da, spreman sam da ga prihvatim“, naveo je.

Ministarstvo energetike se nije oglašavalo po ovom pitanju.

Sem Brinton Foto: Europa Newswire / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tviter nalog „Libs of TikTok“ objavio fotografiju Brintona obučenog u štikle i blistavu haljinu dok drži američku zastavu i stoji iznad troje ljudi koji igraju uloge pasa. Fotografija je privukla pažnju i dovela je do kritika protiv LGBTIQ zajednice.

Brinton je magistrirao na Tehnološkom institutu u Masačusetsu (MIT). U njegovoj biografiji na Linkedinu piše da radi na rešavanju svetskih izazova oko nuklearnog otpada i na zaštiti mladih pripadnika LGBTQ zajednice od terapije konverzije koja ima za cilj promenu sekusualne orijentacije.

Trenutno radi kao direktor globalne političke strategije u kompaniji „Duboka izolacija“, firmi za odlaganje nuklearnog otpada. Radio je za „Trevor prodžekt“, grupu koja radi na sprečavanju samoubistava kod gej i transrodnih osoba.

Sem Brinton Foto: CQ-Roll Call / ddp USA / Profimedia

Svetski mediji su se dosta fokusirali na Brintonov privatan život.

Pisali su kako ima istoriju promovisanja seksualnih fetiša koji su povezani sa igranjem uloga životinja.

Posebno su istakli kako je 2017. godine na Politehiničkom institutu Renseler održao predavanje o „istraživanju fetiša“.

Brinton je tada govorio o sopstvenim iskustivima „igranjem štenaca“, dominacijom i kako „bezbedno gušiti partnera“. Govorio je o iskustvu kako voli da veže partnera za sto dok večeraju i da gledaju Zvezdane staze.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare