bebe rođene u oktobru
Foto: Shutterstock

Beba zatvorena u šupi tokom lokdauna umrla je kada se njegova nosiljka prevrnula sa kartonske kutije, zbog čega se on ugušio, čulo se na saslušanju.

Majka i otac su mališana, koji je imao dva meseca, stavili u pomoćni objekat jer je dom bio „prenaseljen“, što je izazvalo probleme između njih dvoje.

Sudija Stiven Parker rekao je u postupku na porodičnom sudu u Liverpulu da se par svađao jer su imali nedostatak „sna i intimnosti“.

Kao rezultat toga, dečak je stavljen u šupu gde je kasnije umro u junu 2020. godine.

Rekao je: „U žurbi ili nepromišljeno, majka i/ili otac su stavili nosiljku na neodgovarajuću i nesigurnu kartonsku kutiju u šupi“.

široki povoj
Foto: Shutterstock

„Došlo je prevrtanja nosiljke, što je dovelo do pomeranja bebe na njegovu levu stranu, a njegovo lice je bilo pritisnuto uz stranu kolica u neprirodnom i neobičnom položaju“, navodi se.

„Ovo je ugrozilo njegovo disanje i dovelo do njegove smrti“, dodaje se.

Sudija Parker je čuo da su roditelji tragično preminulog mališana pozvali hitnu pomoć i rekli da je pronađen beživotan u svom krevetiću u njihovoj spavaćoj sobi.

Roditelji bebe rekli su da je njegova smrt tragičan slučaj iznenadne neobjašnjive smrti.

Ali sudija je presudio da bebini roditelji „nisu uspeli da ga adekvatno nadgledaju“.

Sudija je rekao: „U vreme kada je beba umrla, postojala je napetost u odnosu majke i oca uzrokovana životom… u prenaseljenim okolnostima i tokom izolacije, nedostatkom sna i intimnosti i lošim mentalnim zdravljem oca“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ove stvari su dovele do loše komunikacije i svađa između majke i oca, i došle su do tačke u kojoj se roditelji nisu dobro nosili i trebalo im je odmor od brige o bebi“, naveo je.

Dodao je da su bebu ponekad stavljali na pod u sobi, daleko od roditelja – da „plače i sama umori“.

Sudija Parker je rekao da su bebini roditelji poricali da je beba „ikad bila stavljena u šupu“ i da nisu prihvatili da je „ikad stavljena u svoj krevetić na neprikladnu površinu“.

Međutim, sudija je presudio da su bebini roditelji „dogovorili da daju lažni izveštaj“ o okolnostima oko smrti mališana.

Sudija Parker nije rekao gde je porodica živela niti imenovao lokalnu vlast. Rekao je da su bebini roditelji živeli u bungalovu i da su osećali da nemaju dovoljno podrške, tvrdeći da nikada nisu imali lične posete lekara ili babice.

Sudija je rekao da je policija istražila dečakovu smrt i rekao da „nije bilo identifikovanog kriminala ili zanemarivanja“.

Policajci su otišli u bungalov u roku od pola sata od odvođenja bebeu bolnicu i pronašli krevetić „u baštenskoj šupi“.

On je rekao da „nikakvi znakovi povreda“ nisu primećeni tokom obdukcije.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Košutnjaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar