Foto: Ilustracija, Shutterstock

Poljska je danas prijavila 725 novih slučajeva koronavirusa, što je peti put da je oboren rekord u dnevnom broju zaraženih od prošle nedelje. Istovremeno, rekorde beleže i Austrija i Slovačka.

Prema podacima poljskog Ministastva zdravlja, ukupno je korona irusom zaraženo 49.515 osoba, dok je 1.774 ljudi preminulo do sada.

U Austriji je, nakon pet dana zaredom, broj novozaraženih koronavirusom ponovo postao trocifren, nakon što je u poslednja 24 sata registrovano 130 slučaja novoobolelih.

Od tog broja čak 67 novozaraženih „otpada“ na Beč, nakon kojeg sledi Gornja Austrija sa 29 i Donja Austrija sa 12.

Od početka epidemije u Austriji pozitivno na korona virus testirano je 21.666 osoba, od kojih je 19.596 izlečeno.

U Slovačkoj je danas registrovano 63 zaraženih od koronavirusa, što je rekordan broj novih slučajeva na dnevnom nivou kovida-19 u više od prethodna tri meseca.

Ova zemlja prošla je bolje od većine u sprečavanju širenja koronavirusa, iako se broj slučajeva povećava svakodnevno od juna, kada se Slovačka otvorila.

Prema poslednjim podacima, koji su objavljeni danas, ukupan broj zaraženih u Slovačkoj dostigao je 2.480, od kojih se 1.824 izlečilo.

Prošle sedmice u Slovačkoj je registrovan prvi smrtni slučaj od korona virusa od sredine maja, pa ukupan broj preminulih u toj zemlji iznosi 29.