Vladimir Putin i Emanuel Makron
Vladimir Putin i Emanuel Makron Foto: Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS/EPA-EFE/SARAH MEYSSONNIER

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, kom je poručio da je Rusija spremna na sastanak sa Ukrajinom, ali pod jednim uslovom.

Putin je Makronu rekao da nema ništa protiv sastanka u formatu IAEA (Međunarodna agencija za atomsku energiju), Rusija i Ukrajina, ali pod uslovom da se on održi putem video konferencije ili van Ukrajine i Rusije.

Ruski predsednik ne želi da se sastane sa predstavnicima Ukrajine u Černobilju, ali bi pristao na razgovor u trećoj, neutralnoj zemlji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Putin je obavestio Makrona o stanju u pregovorima Rusije i Ukrajine i izrazio spremnost za nastavak dijaloga“, saopštio je Kremlj.

Jedna od glavnih tema razgovora bila je i nuklearna elektrana Zaporožje, koja je bila granatirana u petak ujutru, nakon čega je izbio požar.

„Povodom zabrinutosti Emanuela Makrona u vezi sa nuklearnom elektraom na teritoriji Ukrajine, Putin ga je detaljno obavestio o provokaciji ukrajinskih zvaničnika u kojoj je učestvovala diverzantska grupa“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar