Foto: Nova.rs

Rasprava koja se nedavno vodila u crnogorskom parlamentu dovela je do novog sukoba unutar vladajuće koalicije. Na pomenutoj sednici poslanici su izneli informacije o novcu koji je nuđen pojedincima da napuste koaliciju i time sruše Vladu Zdravka Krivokapića.

Šef poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović tvrdi da neko pregovara o „izdaji izborne volje građana“, a da će zauzvrat dobiti kompenzaciju od nekoliko desetina miliona evra.

„Nastavljamo dalje i niko nas u tome ne može sprečiti, pa čak ni oni koji ovih dana sa nekoliko desetina miliona evra na pregovaračkom stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana. O tome smo razgovarali više u prethodnom periodu, o tome ćemo razgovarati verovatno i u narednom periodu. A oni neka ovaj posao dovedu do kraja neka uzmu ili daju pare ako im basta…“, poručio je Bogdanović.

Foto: Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Njegove navode potvrdio je i lider Prave Crne Gore Marko Milačić, ali konkretnih informacija o kome i o kojoj cifri se radi zasad nema.

Rat saopštenjima

Verbalni rat Borisa Bogdanovića i Dritana Abazovića ubrzo je počeo, a mnoge optužbe su razmenjene sa obe strane.

Kako je Abazović rekao da je na političkoj sceni Crne Gore svako postao Nebojša Medojević i Boris Bogdanović, „pa može da lupi bilo šta i da ljudi to prihvate kao tačno“, Bogdanović je još jednom uputio pitanje vicepremijeru vlade – ko mu je nudio 21 milion?

”Da li ste spremni da se pisanim putem obavežete da nećete rušiti Vladu Crne Gore i na bilo koji način paktirati sa DPS-om?”, pitao je Bogdanović Abazovića, dok je iz štaba Demokrata stiglo saopštenje da se Abazović tajno sastao sa predsednikom države i liderom DPS-a Milom Đukanovićem.

Foto: Video/Nova.rs

Abazovićev odgovor nije razrešio dileme koje su iznete u javnosti, već samo prebacio lopticu na drugu stranu. Kako je potpredsednik Vlade rekao da je i lider Demokrata – Aleksa Bečić, mogao da se tajno sretne s Đukanovićem prilikom posete Istanbulu, građani su dobili samo još jedan rat saopštenjima, što je česta pojava na ovim prostorima.

Sporni Memorandum

Još jedna tačka spoticanja je Memorandum o saradnji koji su potpisali Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Savez građana CIVIS i manjinske stranke – Bošnjačka stranka (BS), Albanska alternativa, Forca i Demokratska partija, potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Abazović je, nakon potpisivanja memoranduma, rekao da se radi o paktu pomirenja i stvaranja stola koji će da pošalje poruku da Crna Gora mora da se ponaša drugačije.

„Ovo je kontra polarizacije. Ovo je stvaranje društva koje je multikulturalno i zajedničko. Ovo nije memorandum o stvaranju manjinske vlade. Niko ovde ne bi imao ništa protiv da u budućnosti sarađuje u nekoj vladi. Ovo nije u svojstvu stvaranja vlade, već ostvarivanja saradnje. Ovaj memorandum prevashodno ima taj cilj“, poručio je on.

Međutim, Demokrate su već imale spreman i jasan odgovor – Memorandum je samo jedan korak ka saradnji URA i DPS.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ako je ovo memorandum kojeg će danas potpisati, onda to nije memorandum, to je pakt za saradnju sa DPS-om. Nema norme kojom se obavezuju da neće na bilo koji način paktirati sa DPS i rušiti aktuelnu vlast u Crnoj Gori“, naveli su iz Pres centra Demokrata.

Hvala Demokratama?

„Hvala Demokratskoj Crnoj Gori što su sprečili izbor političkog Tužilačkog saveta“, rekao je Milivoje Katnić, Glavni specijalni tužilac Crne Gore, što je izazvao urnebesnu reakciju Abazovića.

„Slušajući specijalnog tužioca ne znam što smo se okupili, jer ovde ne da ima pravde, ali sve je stvar percepcije. Kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala mislim da se u poslednjoj godini uradilo više nego u proteklih deset godina“, rekao je Abazović.

Abazović je istakao da je mnogo korektno što je Katnić potvrdio činjenicu da zbog Demokratske Crne Gore nema Tužilačkog saveta.

„Hvala Demokratskoj Crnoj Gori, tako treba, sve treba držati nefunkcionalno i u VD stanju, tako se stvara propast“, kazao je Abazović.

BONUS VIDEO Abazović: Pametniji popušta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)