kina, avion, boing
kina, avion, boing Foto:shutterstock

Na internetu su se pojavili snimci delova Boinga 737, koji se potpuno raspao prilikom pada sa visine od 8.800 metara u u kineskim planinama.

Avion je u trenutku nesreće prevozio više od 132 putnika.

Pročitajte još:

Avion kompanije „Čajna istern erlajns“ zaronio je pre nego što je udario u obronak brda i zapalio se u blizini grada Vudžou u okrugu Teng u južnoj provinciji Guangsi.

Nakon pada, na internetu su se pojavili snmici delova aviona.

Kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC) potvrdila je da se avion srušio navodeći da je na letu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi.

Prema lokalnim medijima, avion na letu MU5735 poleteo je nešto posle 13.00 po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) iz jugozapadnog grada Kunminga. Leteo je za južni grad Kanton, udaljen oko 1.300 kilometara. Letelica je izgubila kontakt iznad brda Vudžua, u planinskoj oblasti Gangsi, navela je CAAC.

Na lice mesta poslate su spasilačke ekipe, kao i tim zvaničnika, navela je Uprava za civilnu avijaciju.

Za sada nema komentara od aviokompanije Čajna Istern Erlajns, inače, jedna od tri vodeće kineske aviokompanije koja obavlja desetine domaćih i međunarodnih letova na 248 destinacija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram