Liderka krajnje desničarske partije Braća Italije i njena koalicija odneli su pobedu na sinoć održanim vanrednim izborima. Na internetu su se sada pojavili stari snimci Melonijeve, koji su dodatno šokirali birače.

Jedan od snimaka je i onaj koji je ranije objavila sama Melonijeva na TikToku, na kom drži dve dinje.

Nakon objavljivanja izbornih rezultata, predsednica stranke izjavila je da su italijanski glasači na izborima dali jasan mandat desnici da formira sledeću vladu i pozvala na jedinstvo kako bi se pomoglo u suočavanju sa brojnim problemima zemlje.

„Ako smo pozvani da upravljamo ovom nacijom, uradićemo to za sve Italijane, sa ciljem da ujedinimo narod, da se fokusiramo na ono što nas spaja, a ne na ono što nas deli. Nećemo izneveriti vaše poverenje“, rekla je Meloni novinarima, preneo je Rojters.

Prema izlaznim anketama koje je objavila televizija RAI, na parlamentarnim izborima održanim juče u Italiji vodi koalicija desnih stranaka predvođena Braćom Italije na čijem je čelu Meloni, pošto je osvojila između 41 i 45 odsto glasova.

Izlazna anketa državne televizije RAI je pokazala da je blok konzervativnih partija, koji takođe uključuje Ligu Matea Salvinija i stranku Forca Italia Silvija Berluskonija, osvojio dovoljno glasova da obezbedi kontrolu nad oba doma parlamenta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema navodima RAI, desničarski blok dobiće između 227 i 257 od 400 mesta u Donjem domu parlamenta i između 111 i 131 mesta u Senatu koji broji 200 ćlanova.

Ukoliko rezultati izbora budu potvrđeni, Meloni će, kao lider najveće stranke u pobedničkom savezu, imati šanse da postane prva žena premijer Italije, na čelu najviše desničarski nastrojene vlade od Drugog svetskog rata, navodi Rojters.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)