Moskva policija racija koronavirus
Policija u Moskvi Foto:Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Moskovske vlasti vršile su racije firmi i lokala koje su ilegalno otvorene tokom delimičnog zatvaranja grada zbog pandemije koronavirusa. Vlasnici kažu da nemaju izbora osim da rizikuju da propadnu, prenosi Moskov tajms.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvaničnici su objavili snimke racija i pretresa brojnih objekata koji su navodno kršili pravila zatvaraja u Moskvi ranije ove nedelje.

U jednom slučaju, državni televizijski kanali su pozvani da snime inspekcije što je bila poruka drugim firmama koja razmišljaju da nastave da rade tokom karantina.

Moskva policija racija koronavirus
Policija u Moskvi Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Brojnim barovima, kozmetičkim salonima i prodavnicama zaprećeno je novčanim kaznama do milion rubalja (14.000 dolara) ili zatvaranjem na 90 dana ako se utvrdi da su kršili mere uedene zbog koronavirusa, ističe policija.

Inspekcije lokala kojima je dozvoljeno da ostanu otvoreni, kao što su supermarketi i apoteke, takođe su pojačane kako bi se osiguralo da se pridržavaju pravila nošenja maski i merenja temperature zaposlenima.

Moskva policija racija koronavirus
Policija u Moskvi Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

„Nemam izbora osim da radim. Država mi ne daje novac, a kiriju moramo da platimo“, rekao je frizer Kostja, koji je otvorio salon i pored zabrane tokom 11-dnevnog delimičnog zatvaranja, prenosi Moskov tajms.

Moskva policija racija koronavirus
Policija u Moskvi Foto:Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

On je procenio da svaki peti frizer tajno drži otvoren salon tokom zaključavanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar