Foto:east2west news / WillWest News / Profimedia/Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Vođa zloglasne grupe Vagnerovih plaćenika povezan sa Kremljom Jevgenij Prigožin na Telgram kanalu je naveo da je poslao malj Evropskom parlamentu. Snimak je objavljen samo na Telegram kanalu Prigožina, ali nikakve zvanične potvrde o ovom događaju, niti da je čekić zaista poslat u Brisel, još uvek nema.

Prigožin je pomenuti video objavio kada je Evropski parlament proglasio Rusiju „državom koja finansira terorizam“, ali se i sprema da proglasi Vagner terorističkom organizacijom, preneo je Moscow Times.

Na videu koji se pojavio vidi se kako saradnik Prigožina donosi kutiju na sto na nepoznatoj lokaciji. Kada je otvorio, videlo se da je u njoj čekić sa oznakom grupe Vagner, ali i ostiscima šake sa krvlju na dršci.

Projekat za prava zatvorenika Gulagu.net identifikovao je osobu koja je snimljena dok predaje kutiju kao advokata Vagnera iz Sankt Peterburga Igora Jelisejeva. Nikave zvanične potvrde da je kutija sa maljem zaista poslata u Brisel nema, a tamošnji zvaničnici nisu komentarisali snimak koji su preneli svi ruski mediji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Evropski parlament će u četvrtak glasati o rezoluciji koja osuđuje „gnusne zločine“ koje je počinio Vagner i poziva Rusiju da povuče svoje članove iz istočne Ukrajine i anektiranog Krima.

Jevgenij Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti kao „Putinov kuvar“, koji predvodi ozloglašenu grupu plaćenika – Vagner. On je nakon početka rata u Ukrajini i javno priznao da je finansijer i lider Vagnera, grupe koja se sumnjiči za mnoge ratne zločine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar