Foto:EPA/MARIUS BECKER

Rusija je odlulčila da zabrani emitovanje nemačkog kanala Dojče vele na svojoj teritoriji. Ovaj potez je odgovor Rusije na odluku nemačkog regulatornog tela za radiodifuziju da zabrani je emitovanje nemačke verzije ruskog medija Raša Tudej.

DW će takođe imati zabranu emitovanja u Rusiji putem satelita ili drugih kanala, a svim zaposlenima u ruskoj verziji ove medijske kuće biće oduzete akreditacije, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi RT.

Pročitajte još:

Ruske vlasti su takođe pokrenule proceduru kojom će se DW okarakterisati kao „strani mediji koji deluje kao strani agent”, za šta je po ruskom zakonu o „stranim agentima” propisana kazna.

Moskva je takođe saopštila da sastavlja spisak nemačkih državnih i javnih subjekata povezanih sa blokiranjem emitovanja RT u Nemačkoj i vršenjem pritiska na emiter iz Moskve. Zvaninicima nemačkih organa koji se nađu na listi biće zabranjen ulazak na teritoriju Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da će naknadno objaviti informacije o recipročnim merama koje će biti naknadno uvedene.

BONUS VIDEO: Vojni manevri ruske vojske u Belorusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar