Foto:Sergei Savostyanov / Sputnik / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je u nenajavljenu posetu enklavi Kalinjingrad. Njegov portparol Dmitrij Peskov kaže da je u pitanju uobičajen predsednikov posao na pitanje kakvu poruku ova poseta donosi zemljama NATO-a u okruženju.

„Kada predsednik posećuje regione Ruske Federacije, to nije poruka zemljama NATO-a. Ovo je glavna stvar koju predsednik radi. I nije glavna stvar da šalje poruke, već ono što radi dugi niz godina, radeći na razvoju naše zemlje i naših regiona, razvoju privrede, projektima socio-ekonomskog razvoja“, rekao je portparol Kremlja.

Kalinjingrad Foto:Mikhail Golenkov / Sputnik / Profimedia

Putin je stigao u Kalinjingrad u četvrtak, 25. januara popodne. On će razgovarati sa studentima Univerziteta Kant povodom Tatjaninog dana, održati sastanak o razvoju regiona, a takođe će se sastati sa guvernerom Antonom Alihanovim.

POGLEDAJTE JOŠ:

Peskov je pojasnio da će sastanak na univerzitetu biti u slobodnom formatu, studenti će moći da postavljaju sva pitanja.
On je odgovorio i na pitanje o merama bezbednosti predsednika tokom putovanja.

„Posebne mere bezbednosti se uvek preduzimaju gde god je šef države u pitanju. Naravno, mere su preduzete i ovog puta. Odnosno, radi se sve što treba da se obezbedi bezbednost šefa države“, rekao je pres sekretar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar