Rezidencija Valdaj i Vladimir Putin Foto:Navalny website / WillWest News / Profimedia

Vladimir Putin u sredu ujutro poslao je hiljade Rusa u rat u Ukrajinu i nakon toga otišao na - spa vikend. Nezavisni ruski mediji pišu da je ruski predsednik nakon niza šokova odlučio da odmori telo i dušu u rezidenciji na jezeru Valdaj. O tome svedoče tri izvora upoznatih s predsednikovim rasporedom.

Putinov snimak u kojoj je proglasio ‘delimičnu mobilizaciju‘ objavljen je u 8 ujutro, ali gotovo je sigurno da je video unapred snimljen jer ruski predsednik obično u to doba spava.

Rezidencija Valdaj Foto:Navalny website / WillWest News / Profimedia

Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gde je posetio tehničku školu i jedan koncert. Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio da napravi pauzu u javnom delovanju i ode na odmor koji će trajati najmanje nedelju dana.

Rezidencija Valdaj Foto:Navalny website / WillWest News / Profimedia

S druge strane, insajderi iz Kremlja tvrde da će press služba u idućim danima objavljivati video snimke Putina u društvu raznoraznih saradnika, ali navodno su svi ti snimci unapred snimljeni te na taj način Moskva želi da stvori utisak da predsednik kontinuirano radi.

Rezidencija Valdaj Foto:Navalny website / WillWest News / Profimedia

Jedan taj sniamak već je objavljen, a na njoj se Putin druži sa starim saborcem Vitalijem Mutkom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Putinov pravi povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka kada ide u posetu jednoj velikoj industrijskoj regiji. Drugi izvor iz Kremlja navodi da se Putin još od srede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti.

Pokraj kuće nalazi se spa kompleks s blatnom kupkom i bazenom. U ovom delu nalazi se i hokejaško igralište, gde predsednik Rusije voli da okuplja prijatelje i igra hokej.

BONUS VIDEO Haos u Moskvi Policija tuče okupljene, oni uzvikuju „Rusija bez Putina“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare