Vladimir Putin Foto:Tanjug/Kirill Kallinikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"U poslednje vreme na Zapadu se čuju izjave da Rusiju treba pobediti na bojnom polju u Donbasu – neka probaju", poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Državne dume i liderima frakcija.

„Danas čujemo da žele da nas pobede na bojnom polju. Šta reći, neka pokušaju. Već smo mnogo puta čuli da Zapad želi da ratuje sa nama do poslednjeg Ukrajinca. To je tragedija za ukrajinski narod, ali, izgleda, sve ide ka tome. Svi treba da znaju da mi još nismo ništa ozbiljno počinjali. Pritom, ne odbijamo mirovne pregovore. Ali oni koji odbijaju treba da znaju da kako vreme bude odmicalo, biće im teže da s nama pregovaraju“, rekao je ruski lider.

On je istakao da je rat u Ukrajini pokrenuo kolektivni Zapad.

„Kažu nam da smo mi počeli rat u Donbasu, u Ukrajini. Ne, pokrenuo ga je upravo kolektivni Zapad, organizujući i podržavajući neustavni oružani puč 2014. godine u Ukrajini, a zatim podstičući i opravdavajući genocid nad narodom u Donbasu. Taj isti kolektivni Zapad i jeste direktni podstrekač, krivac za ono što se danas dešava“, konstatovao je Putin.

Zapad nije uspeo da poseje razdor u Rusiji.

POČITAJTE JOŠ

„Oni, očigledno, nisu samo pokušali da zadaju udarac ruskoj privredi – njihov cilj je bio da poseju razdor, nemir u našem društvu, da demorališu ljude. Ali i tu su se prevarili – ništa nije uspelo i siguran sam da ni neće“, rekao je ruski lider.

Po rečima Putina, zapadnim zemljama nije potrebna Rusija kao država, „zbog čega su podržavale separatizam, terorizam, unutrašnje destruktivne snage i petu kolonu u Rusiji“

„Svi oni su dobijali i nastavljaju da dobijaju bezuslovnu podršku tog kolektivnog Zapada“, istakao je on.

BONUS VIDEO: Ivan Protić o resetovanju relacija BG-PG i Putinu omiljenom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare