Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia, Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia,EPA-EFE/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Larisu stoji na razbijenom staklu ispred svog stambenog bloka u Kijevu pokušavajući da ubedi dvojicu radnika da dođu u njen stan i poprave njene razbijene prozore. Samo nekoliko sati ranije ju je do srži potresla ogromna eksplozija na parkingu stambenog kompleksa tri sprata ispod nje, prenosi Skaj njuz.

Pozvala je novinarsku ekipu Skaj njuza unutra rekavši da je bila prestravljena eksplozijom. Larisa je očigledno bila u šoku i veoma uplakana.

Dok smo išli prema ulazu u njen blok, pogledao sam gore; desetine i desetine prozora su razbijeni po spratovima zgrade.

Unutra su radnici počeli da raščišćavaju dok je ona razgovarala sa novinarima.

„Došlo je do eksplozije, i naravno, odmah sam skočila“, rekla je.

„Samo sam pogledala napolje i videla ljude kako trče, pa sam protrčala kroz svoj stan i proverila sve prozore… i onda sam videla da hitna pomoć i vatrogasna vozila dolaze 15 minuta kasnije“, rekla je.

Stalno je govorila kako se brine za svoje unuke, pa su je pitali da li bi mogla da pokuša da objasni drugoj baki u Velikoj Britaniji kako je živeti kroz ovaj rat.

„Ma, ne pitaj, najviše brinem za svoju decu i unuke, jedan moj sin je na prvoj liniji, najstariji. Ne brinem za sebe, imam debelu kožu, pa sam dobro, ali moja deca…“

„Neka su prokleti!“

Larisa je postajala sve više uznemirena dok smo razgovarali – a posebno je uznemirena Rusijom, njenim narodom i predsednikom Putinom.

„Neka su prokleti! Nadam se da me čuju, čak i prijatelji koje poznajem tamo ceo život… neka su prokleti! Ne brinem za sebe, stara sam, ali brinem za svoju decu i unuke“, ponovila je ona.

„Želim da se ovo što pre okonča, želim da Putin umre…“, dodala je.

Na parkingu ispod, policija je tragala za fragmentima projektila koji su pogodili ovaj stambeni kvart u Kijevu, u Svjatošinskom okrugu. Pokušavali su da shvate šta je tačno.

Foto: Tanjug/Ilya Pitalev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusi su ispalili čitav niz oružja širom zemlje, srušivši jutarnji mir sa razornim efektom pre nekoliko dana.

Automobili su se ovde zapalili dok je projektil pao u zemlju, a desetine i desetine prozora stanova razbijeno je u eksploziji.

Nije pošteđeno ni dečje igralište – videli smo tragove gelera na ljuljaškama i toboganima.

Nekoliko muškaraca je pregledalo svoja oštećena vozila, videvši šta mogu da poprave.

„Kao što vidite, mi samo pokušavamo da rešimo problem i nastavimo da živimo i nadamo se najboljem… svi ratovi u istoriji se završavaju, pa se nadam da će to biti brzo i da će uskoro doći do mira“, rekao je jedan od njih.

PROČITAJTE JOŠ:

Bombardovanje i sirene su deo života u Kijevu

Radnici Saveta počeli su da isporučuju velike rolne plastične folije kako bi što bolje popravili svoje prozore.

U Ukrajini je trenutno relativno toplo, ali temperature mogu da padnu za nekoliko sati.

Ovo je bio masovni ruski napad na energetsku infrastrukturu Ukrajine, a jedna od meta bila je elektrana u Kijevu, koja je izgorela tokom jutra.

Kada smo stigli do njega, vatra je bila ugašena, ali je došlo do nestanka struje usled napada.

Sirene za vazdušne napade periodično su se oglasile tokom celog dana ovde u glavnom gradu, a nakon tri nedelje relativnog zatišja, gledali smo kako se neki stanovnici ponovo vraćaju u metro, piše Skaj njuz.

BONUS VIDEO: Bajden došao u Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar