Foto: Handout / AFP / Profimedia, Sergey GUNEYEV / AFP / Profimedia, Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin po prvi put je, nakon nove izborne pobede, izgovorio ime sada preminulog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Putin je, prema preliminarnim rezultatima, dobio oko 87 odsto glasova i tako sebi obezbedio još jedan šestogodišnji predsednički mandat.

Pristalicama i medijima se obratio iz svog izbornog štaba, gde je upitan i o Alekseju Navaljnom, koji je u februaru preminuo u zatvorskoj koloniji.

Ovo je prvi put da je Putin izgovorio ime „Navaljni“ od kako je opozicionar otrovan i pritvoren u Rusiji.

„Što se tiče gospodina Navaljnog. Da, on je preminuo. Ovo je uvek tužan događaj. Imali smo i druge slučajeve da su ljudi u zatvoru preminuli. Zar se to nije desilo u Sjedinjenim Državama?“, upitao je on.

Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Potom je novi-stari predsednik potvrdio da je planirana razmena Navaljnog za druge zatvorenike.

Putin je istakao da su ga neke kolege, a koji nisu zvaničnici administracije, obavestile da postoji ideja da se Navaljni razmeni za neke ljude koji su u zatvoru u zapadnim zemljama.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Možda mi verujete, možda ne, ali osoba koja je razgovarala sa mnom još nije završila rečenicu, ali ja sam rekao da se slažem“, rekao je Putin novinarima na konferenciji o predsedničkim izborima.

On je napomenuo da je za to postojao jedan uslov, a da je to da se Navaljni ne vraća u Rusiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar