Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin važi za čoveka čvrstog stava, koji u svakom momentu zna šta radi i koji ništa ne prepušta slučaju. Kad god se pojavi u javnosti, u prilici smo da ga vidimo u ulozi "strogog" političkog lidera kojem je posao na prvom mestu. Retki su momenti kada će ga kamere snimiti u nešto opuštenijoj atmosferi, ali i to se dešava.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom prethodnih godina bilo je nekoliko takvih momenata, a nekolicina je bila u društvu mališana sa kojima je razgovarao prilikom nekih poseta ili im je ispunio želje uoči novogodišnjih praznika.

Tada smo mogli da vidimo da Putin ima i onu nežniju stranu i da je zapravo sasvim običan čovek. U takvim momentima se poneo, mnogi bi rekli baš očinski, a pojedine situacije su uspele i da ga ganu. Kamere su tada bile u prilici da snime nešto što se definitivno ne viđa svakog dana, a šta je svima nama otkrilo još jedan delić veoma složene ličnosti ruskog lidera.

Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Dao intervju slepoj devojčici

Nakon svog godišnjeg obraćanja novinarima krajem 2018. godine, Putin je dao kratki intervju slepoj devojčici Regini Parpijevoj (17) i tako joj ispunio san.

Ruski predsednik je odgovorio na nekoliko pitanja, uključujući i kako je postao predsednik, da li je to težak posao i šta će poželeti u Novoj godini.

Na pitanje da li je umoran, Putin je odgovorio Regini da mu razgovor s novinarima poput nje daje dodatnu snagu za budući rad.

Putin je kratko odgovorio i na pitanje šta će poželeti za Novu godinu: „Moja želja je jednostavna – da se sve želje ispune“, prenose Agencije.

Po završenom intervjuu, pošto su razmenili poklone, tinejdžerka je poželela da po prvi put u životu „vidi“ predsednika, pa je zamolila Putina da mu opipa lice.

Putin se složio i Regina je tada rukom prešla preko njegovog lica i glave i rekla: „Vi ste vrlo lepi i mnogo dobri.“

Posetio dečaka u bolnici

Tokom posete dečijoj bolnici “Morozov“ u Moskvi sredinom 2018. godine, Putin je posetio i bolesnog dečaka. Sa grupom lekara je ušao u sobu u kojoj je dečak boravio. Tu su bili i njegovi roditelji.

Putin je kratko popričio sa dečkom, a onda ga je poljubio u glavicu, tražeći prethodno dozvolu od njegovih roditelja.

Dečak je potom izjavio: „Najvažniji predsednik me je poljubio u glavu! Mama, tebe nije, haha!“. Tom prilikom su se svi u prostoriji nasmejali.

Klizanje na Crvenom trgu

Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem prošle godine ispunio želju devetogodišnjem dečaku iz Čeljabinska, u okviru akcije „Novogodišnja jelka želja“, koji je napisao da bi voleo da poseti Moskvu i kliza na Crvenom trgu.

Putin se pojavio u hokejaškom dresu sa brojem 11, u kome obično igra na utakmicama Noćne hokejaške lige. Dečak je takođe bio u hokejaškom dresu i sa štapom, pored njega na ledu bio je njegov otac Andrej Ašepkov.

Predsednik se pozdravio sa Dimom i njegovim ocem.

„Dima da li ti se dopada? Da li si već bio u Moskvi?“, pitao je Putin. Dečak je odgovorio da je prvi put u prestonici i pričao je o onome šta je video u Moskvi.

Na ledu se pojavio poznati hokejaš Valerij Kamenski.

„On će trenirati i tebe i mene, idemo“, rekao je Putin dečaku, nakon čega su započeli zajednički trening.

Dima i njegova porodica posetili su planetarijum, zoološki vrt, Kremlj, park „Patriot“ i mnoge druge lokacije u Moskvi.

Popio čaj sa dečakom

Predsednik Rusije se krajem 2018. godine sastao sa Artjomom Paljanovim iz Lenjingradske oblasti, dečakom koji mašta da vidi Sankt Peterburg iz ptičje perspektive. Ruski predsednik je ostvario ranije dato obećanje da će mu ispuniti želju.

„Želim da vam čestitam Novu godinu i Božić“, rekao je Putin na sastanku sa porodicama.

Ruskog predsednika je interesovalo kako se dečak setio da pogleda severnu prestonicu iz ptičje perspektive. Artjom je odgovorio da je interesantno sa visine gledati Peterburg, kao i bilo koji drugi grad.

Predsednik je pokazao dečaku trasu leta, nakon čega su zajedno otvorili poklone. Putin ih je lično ispratio do heliodroma, prenosi Sputnjik. Nakon toga, dečak je krenuo na ekskurziju helikopterom iznad grada.

Artjom živi u selu Tajcici, u Lenjingradskoj oblasti. On je jedno od petoro teško obolele dece čiju želju je predsednik obećao da će ispuniti.

Dečak zagrlio pandu

Ruski lider Vladimir Putin ispunio je krajem prošle godine, san desetogodišnjeg Aleksandra Koljasnikova iz Tulske oblasti koji je u okviru akcije „Novogodišnja jelka želja“ poželeo da zagrli pandu.

Ruski predsednik je 5. decembra tokom završnog događaja posvećenog volonterima odabrao dve dečje želje koje će ispuniti, a jedna od njih je sada ostvarena.

„Saša je zajedno sa roditeljima stigao u rusku prestonicu i pod nadzorom zaposlenih u Moskovskom zoo-parku imao susret sa pandom“, navodi se u saopštenju.

Saša je boravio u posebnom prostoru za obuku gde je zabranjen ulaz običnim posetiocima. Zaposleni u zoo-parku su ispričali dečaku kako životinje provode dane, ko se o njima brine i kako proučavaju njihovo ponašanje, prenosi Sputnjik. Sašu je dolazak u zoološki vrt i susret sa pravom padom „natprirodan“ događaj.

„Uzbuđen sam i srećan. Mnogo volim pande – one su velike i mekane“, rekao je dečak.

Takođe se navodi da je tokom ekskurzije predsednik Putin stupio u kontakt sa Sašom i njegovim roditeljima telefonom.

Poklonio psa devojčici iz Kirgistana

Devojčica iz Kirgistana dobila je 2015. godine šestomesečno štene njufaundlendera kao poklon od predsednika Rusije, Vladimira Putina.

Naime, ona je putem i-mejla, tokom godišnje akcije gde građani iznose pitanja predsedniku Rusije, ona je u aprilu zamolila Putina da joj pokloni štene, pošto želi istog takvog psa.

Daša Jajtskaja objasnila je da takvog psa nema u Kirgistanu, kao i da je za njenu porodicu nemoguće da ga uvezu iz inostranstva. Roditelji, inače, nisu imali pojma da je Daša pisala Putinu u vezi njufaundlendera.

Putin je, ipak, ispunio želju devojčici želju.

“Istina je! Dobili smo pismo poslato predsedniku, gde devojčica navodi da njeni roditelji ne mogu da joj priušte psa”, rekao je portparol predsednika, Dmitrij Peskov, a prenosi „Raša tudej“.

Još jedna devojčica dobila psa

Putin je početkom 2019. godine, bolesnoj devojčici iz Primorja, poklonio štene zlatnog retrivera, objavljeno je na profilu na Istagramu administracije tog kraja.

Kako se navodi, Veronika i njena majka su za Novu godinu napisale pismo predsedniku Rusije sa molbom da joj pokloni štene.

Pres-služba administracije je ukazala da su zlatni retriveri korisni za decu ometenu u razvoju.

„Pas je idealna terapija, jer ima miran i prijateljski karakter. Zato ih aktivno koriste za rehabilitaciju dece“, objasnili su u pres-službi.

Poklonio konja devojčici

Početkom 2017. godine, Ruskinja Glorija Kolesnikova (18) dobila je konja od ruskog predsednika.

Ona je prvobitno poslala pismo Putinu, u kojem mu je napisala da joj je san da ima konja, pa joj je on lično poslao crnog pastuva.

Učenica iz Stavropoljskog kraja još u martu 2016. godine poslala je pismo ruskom predsedniku, u kojem je opisala kako joj je san da ima crnog pastuva iz karačajskog soja, sa severnog Kavkaza.

Glorija je tokom leta čak i otišla u Moskvu da radi i zaradi za konja. Kada se u septembru vratila kući sačekalo ju je iznanađenje. Stilgo je obaveštenje da će dobiti konja. Crni pastuv je u čast šefa Kremlja dobio ime Prezident.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar