Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto:Tanjug/;Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima i ruskim građanima, saopšteno je iz pres služe Kremlja.

„Božić, jedan od najomiljenijih hrišćanskih praznika, ima poseban moralni značaj. Ujedinjujući ljude oko visokih duhovnih ideala i vrednosti, on ispunjava srca radošću i svetlim nadama, nadahnjuje na nova dostignuća. I naravno, za taj praznik vezujemo dobre porodične tradicije koje se prenose iz generacije u generaciju“, navodi se u čestitki predsednika.

Pročitajte još:

Putin je prethodno prisustvovao ponoćnoj službi u Crkvi Hrista spasitelja u Novo Ogarjevu, u kojoj ima jednu od rezidencija.

Rekao je ida Ruska pravoslavna crkva (RPC) i ostale hrišćanske organizacije Rusije daju „ogroman stvaralački, istinski nesebičan doprinos očuvanju našeg najbogatijeg istorijskog nasleđa, jačanju institucije porodice i vaspitanja omladine“.

Njihova interakcija sa državom i javnim organizacijama se razvija, međuverski dijalog se popravlja, velika pažnja se pridaje, dobrotvornom radu i obrazovnim inicijativama. Tako važna, višestrana aktivnost vrijedna je iskrenog uvažavanja“, poručio je Putin.

BONUS VIDEO: Šta (ne)znamo o Božiću_ – gosti Gligorije Marković i Ratko Božović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar