Sarajevo, Badnje veče, paljenje badnjaka
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Uz tradicionalno paljenje badnjaka i molitve na svečanim ponoćnim liturgijama u svim mostarskim hramovima pravoslavni vernici su u najvećem hercegovačkom gradu dočekali najradosniji blagdan Božić.

Božićnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru predvodili su Mostarski paroh Radivoje Krulj i sveštenik mostarske parohije Duško Kojić.

Pročitajte još:

U noći u kojoj je prema predaji rođen Isus Hristos oni su poručili da svi hrišćani treba da izađu radosni iz te noći te uđu sretni u Novu godinu tako da se ne plaše nikada ničega.

Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar i Manastir Žitomislić organizovaće tradicionalni Božićni koncert u Mostaru zajedno sa Srpskim kulturnim društvom „Prosveta“, Gradskim odborom Mostar i Srpskim pevačkim i kulturno-umetničkim društvom „Gusle“, na poklon svim građanima.

Božićni koncert, šesnaesti po redu, održaće se u subotu 8. januara 2022. godine u 19 časova u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a pre toga u 18 časova biće održan božićni prijem, koji tradicionalno okuplja predstavnike svih vera i religija, kao i brojne goste i zvanice iz svih sfera kulturnog i javnog života u Hercegovini.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar