Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Vlasti koje istražuju ubistvo osmoro ljudi u spa centrima na području Atlante, utvrdile su da su ubistva verovatno bila "ciljani napad vođen ličnim nezadovoljstvom", rekao je izvor upućen u istragu.

PROČITAJTE JOŠ:

Detektivi i analitičari i dalje pokušavaju da razreše sumnju u motiv Roberta Longa i kažu da je to delo i složeno i kritično kako bi se razumelo šta se dogodilo, kako se odigralo i zašto, prenosi ABC njuz.

Long (21) lišen je slobode nekoliko sati nakon pucnjave u utorak koja se dogodila na tri različite lokacije: jednoj u okrugu Čeroki i dve u Atlanti.

Long je posećivao dva spa centra u Atlanti, rekao je zamenik šefa policije u Atlanti Čarls Hemptom Junior na konferenciji za novinere u četvrtak.

Šest žrtava su bile žene azijskog porekla, a zločini su usledili u vreme kada raste broj zločina prema ljudima azijsko-američkog porekla.

Šerif okruga Čeroki je saopštio u sredu da je Long rekao istražiteljima da spa centre krivi za pružanje „izlaza“ za njegovu zavisnost od seksa. Dodao je da je Long rekao da zločini nisu rasno motivisani.

Istražitelji veruju da je bilo više motiva koji su doveli do ovog krvavog napada.

Ne postoje konkretni dokazi koji podržavaju ideju da su lokacije i žrtve napadnute zbog etničke pripadnosti, ali istraživelji pokušavaju da utvrde šta je napadač možda rekao, napisao ili mislio o ženama azijskog porekla.

Detektivi veruju da su ove lokacije svakako bile predviđene mete i sada pokušavaju da otkriju da li su žene posebno ciljane, da li je osumniičeni imao direktne interkacije sa njima…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar