Sergei Shefir Foto:Handout / AFP / Profimedia

Nepoznate osobe otvorile su u blizini Kijeva vatru na automobil Sergeja Šefira (Serhij Šefir), savetnika predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, prenosi agencija RIA Novosti pozivajući se na portal "Strana.UA".

PROČITAJTE JOŠ:

Šefir nije povređen, a njegov vozač je pogođen sa tri metka i nalazi se u teškom stanju, rečeno je za taj portal u policiji.

Više od 10 metaka je pogodilo automobil u blizini sela Lesniki kod prestonice Kijeva, navodi se u saopštenju policije, prenosi Dojče vele.

Sergei Shefir Foto:Handout / AFP / Profimedia

Ukrajinsko ministarsvo unutranjih poslova potvrdilo je u sredu pokušaj atentata na prvog pomoćnika predsendika Ukrajine, ističući da je na njegov automobil pucano u blizini Kijeva, pri čemu je njegov vozač ranjen.

Savetnik predsednika Ukrajine je živ i zdrav, ali nije poznato da li su mu upućivane pretnje“, rekao je šef frakcije stranke Sluga naroda u Vrhovnoj radi David Arakhamia, prenosi Sputnik Internešenal.

Foto:Serg Glovny / Zuma Press / Profimedia

„Imao sam vrlo kratak razgovor sa njim, sve je u redu, živ je i zdrav, nemam više informcija. Još se ništa ne zna“, rekao je novinarima.

Prema njegovim rečima, Šefir je u šoku zbog napada i veruje da je on bio meta, a sad je na sigurnom mestu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je obaveštan o pokušaju atentata na njegovom pomoćnika, Sergeja Šefira, rekao je šef parlamentarne frakcije političke stranke Sluga naroda.

Istražni i operativni policijski timoi rade na licu mesta, u toku je specijalna policijska operacija u potrazi za napadačima.

Foto:Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar