Foto: Robert Anic/PIXSELL

Lider Domovinskog pokreta Ivan Penava obratio se na Fejsbuku nakon objavljenih rezultata izbora.

„Hrvatice i Hrvati – Hvala vam! Domovinski pokret je treća politička stranka u Hrvatskoj!

Nakon juče održanih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj želimo da se zahvalimo svim hrvatskim građanima koji su izašli na izbore i poverili podršku i poverenje Domovinskom pokretu s 202.670 glasova.

S izborenih 14 saborskih mandata treća smo politička snaga u Hrvatskoj, a bez nas se više neće moći krojiti budućnost hrvatskog čoveka. Najviše mandata osigurali smo u V. izbornoj jedinici – tri, zatim po dva u II, IV, IX. i X, dok smo jedan mandat izborili u I, VI. i VII. izbornoj jedinici.

Pročitajte još...

Rezultat je to kandidata na našim listama koji su svojim radom i sposobnošću pokazali da mogu učiniti iskorak na korist svih građana, ali i toga što su na našim listama i istinski heroji Domovinskog rata, hrvatski branioci, koji su uz Hrvatsku bili kada je bilo najteže, a građani su pokazali da veruju da će uz našu zemlju biti i u iduće četiri godine pred nama.

Kao što smo u našem izbornom programu i predstavili, prvenstveno ćemo se boriti za demografski oporavak Hrvatske, za nacionalnu bezbednost i zaštitu naših granica.

Hvala vam što ste nam poklonili poverenje, pokazali smo još jednom nemerljivu snagu zajedništva! Hrvatice i Hrvati ustali su i jasno rekli da u svojoj zemlji žele ostati i boriti se. Zahvaljujemo ovim putem i svima vama koji ste nesebično davali sebe tokom kampanje i ulagali napore kako bi Domovinski pokret ostvario sjajan rezultat“, napisao je Penava na Fejsbuku, a preneo Index.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare