Ukrajina Rusija rat Foto:EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Savetnik ukrajinskog redsednika Mihail Podoljak reagovao je na uvođenje ratnog stanja u četiri oblasti koje je Rusija nedavno anektirala.

„Uvođenje ‘ratnog stanja’ na okupiranim teritorijama treba smatrati samo kao pseudo-legalizaciju pljačke ukrajinske imovine kroz još jedno ‘pregrupisanje’. Ovo ne menja ništa za Ukrajinu. Nastavljamo s oslobađanjem i deokupacijom naših teritorija“, objavio je na Tviteru Mihail Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Putin je danas na sednici Saveta bezbednosti najavio uvođenje ratnog stanja na teritoriji četiri ukrajinske oblasti koje je Rusija nedavno anektirala.

Putin je podsetio da je u Donjeckoj, Luganskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti takav režim bio na snazi i pre nego što ih je Rusija nedavno anektirala.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Sada treba da formalizujemo ovaj režim žu okviru ruskog zakonodavstva. Zato sam potpisao ukaz o uvođenju ratnog stanja u ova četiri konstitutivna entiteta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije, “, rekao je prvi čovek Kremlja.

Njegov ukaz, koji će na snagu stupiti 20. oktobra, predviđa nekoliko nivoa reagovanja na rizike koji se javljaju u sferi bezbednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar