Prsten, Ginisova knjiga rekorda, dijamanti, dijamant
Foto: SWA Diamonds/Cover Images/INSTAR / INSTAR Images / Profimedia

Onima kojima jedan dijamant nije dovoljan, indijska kompanija "SVA Dajmonds" ima savršen prsten za njih u obliku pečurke bukovače, u kome se nalazi 24.679 dijamanata.

Kompanija za proizvodnju nakita sa sedištem u Indiji oborila je Ginisov rekord, tako što je u jedan prsten ugradila neverovatnih 24.679 dijamanata, prenosi RTS.

Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podseća na pečurku bukovaču.

„Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugovečnost“, navodi u saopštenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor „SVA Dajmonds“.

Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup, da bi se dobila 41 jedinstvena latica pečurke. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.

Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrednost je procenjena na 95.243 dolara, navodi se u saopštenju. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svetski rekord je dodeljen još u maju.

Kreacija „SVA Dajmonds“, inspirisana pečurkom, ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

BONUS VIDEO: Dijamant od 48 miliona dolara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar