Foto: beeld van de politie

Holandski istražitelji intezivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umetnosti i antikviteta TEFAF pre mesec dana, izvršila oružanu pljačku i odnela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na "Pink pantere" sa Balkana.

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu, prenosi RTLnieuws.

„U pljački niko nije povređen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom“, saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

„Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga“, kaže policija i dodaju:

Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vreme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umešani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački.

Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

Sumnja se da su u pitanju „Pink panteri“ sa Balkana, i da su u pitanju verovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande, pišu holandski mediji, prenosi Kurir.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

„Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici deo njihove maske“, naveli su holandski mediji.

Bonus video: Pink panteri – balkanski pljaćkaši koji ne poznaju granice 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare